Avionul rusesc prăbuşit în deşert: Sateliţii au detectat o EXPLOZIE la bordul aeronavei, dar nicio bombă

Un satelit american cu infraroşu a detectat ceea ce pare a fi o explozie la bordul avionului rusesc prăbuşit sâmbătă în Peninsula Sinai, despre acre au existat tot felul de variante, de la un atac cu bombă, până la scurgeri de combustibil scurs din rezervor care ar fin luat foc, au informat oficialităţile americane, citate de  NBC News.

03 nov. 2015, 08:30
Avionul rusesc prăbuşit în deşert: Sateliţii au detectat o EXPLOZIE la bordul aeronavei, dar nicio bombă

Până în prezent s-au făcut speculaţii cu privire la cauzele prăbuşirii aparatului de zbor ce transporta turişti ruşi care reveneau în ţară după o vacanţă petrecută în staţiunea Sharm el-Sheikh, de la Marea Roşie, într-o zonă din Peninsula Sinai unde există un fief al jihadiştilor Statului Islamic, foarte activ în acea zonă. 

Deşi au apărut speculaţii că aeronava ar fi fost doborâtă de o rachetă a militanţilor din Statul Islamic – care au revendicat, ulterior, prăbuşirea aeronavei – oficialităţile americane au informat că imganilile capturate dintr-un satelit cu infraroşu arată o explozie în aer, deasupra Deşertului Sinai. Dar, în acelaşi timp, imaginile din satelit cu explozia aparatului în aer ar putea să fie şi impactul unei rachete trase de la sol care ar fi lovit avionul.

Citeşte şi Avionul rus prăbuşit în Egipt: Kremlinul NU EXCLUDE nici varianta unui ATAC TERORIST

O înaltă opficialitate americană americană din Apărare a confirmat că imaginile din satelit au detectat o explozie în aer deasupra Peninsulei Sinai. Avionul s-a dezintegrat la altitudine foarte mare, de aproximativ 10.000 de metri, atunci când o explozia, a mai explicat oficialitatea americană, precizând însă că, deocamdată, nu există nicio dovadă privind un eventual act terorist comis asupra aeronavei.

La rândul său, o oficialitate rusă a declarat că avionul s-a dezintegrat în aer, iar fragmentele de epavă au fost împrăştiate pe o suprafaţă de 20 de kilometri pătraţi.