Avionul ucrainean prăbuşit la Teheran a luat foc în aer. Pilotul a încercat să se întoarcă pe aeroport. Noi date din raportul oficial

Avionul Boeing 737-800 al companiei ucrainene International Airlines care s-a prăbuşit miercuri la Teheran a încercat să se întoarcă după ce s-a descoperit că avea o problemă, a transmis Organizaţia Aviaţiei Civile (CAO) din Iran, care a mai precizat într-un raport preliminar că aeronava era în flăcări când se afla în aer, relatează AFP şi Reuters.

09 ian. 2020, 06:46
Avionul ucrainean prăbuşit la Teheran a luat foc în aer. Pilotul a încercat să se întoarcă pe aeroport. Noi date din raportul oficial

UPDATE: Avionul Boeing 737 aparţinând companiei ucrainene Ukraine International Airlines (UIA) care s-a prăbuşit miercuri, la puţin timp după decolare de pe aeroportul internaţional de la Teheran, iar toate cele 176 de persoane de la bord au murit, iar aeronava a luat foc înainte să se prăbuşească şi s-a întors din drum, din cauza unor probleme, se arată într-un raport preliminar prezentat joi de Organizaţia Aviaţiei Civile (CAO) iraniene, relatează AFP.


 

UPDATE:„Avionul a dispărut de pe radare când a atins o altitudine de 2.400 de metri. Pilotul nu a transmis niciun mesaj radio privind circumstanţe neobişnuite”, a precizat CAO în primul său raport al anchetei preliminare, publicat în noaptea de miercuri spre joi pe pagina sa de internet.

„Avionul, care se îndrepta iniţial spre vest pentru a ieşi din zona (aeriană) a aeroportului, a făcut dreapta după apariţia unei probleme şi era pe drumul de întoarcere spre aeroport în momentul prăbuşirii”, în urma căreia au murit cei 176 de pasageri şi membri ai echipajului, a adăugat CAO, informează Agerpres.

Aeronava, care zbura spre Kiev şi care avea la bord în special iranieni şi iranino-canadieni, s-a prăbuşit la scurt după decolarea de pe Aeroportul Imam Khomeini de la Teheran.

Citeşte şi Ucraina trimite o echipă de anchetă în Iran pentru a investiga prăbuşirea avionului operat de Ukraine International Airlines

Potrivit unor martori de la sol şi dintr-un alt avion aflat în trecere la mare altitudine, citaţi în raportul Organizaţiei Civile Aeriene din Iran, avionul era în flăcări când încă se afla în aer, iar incendiul s-a intensificat.

Aeronava Boeing, care era în funcţiune doar de trei ani şi care avusese ultima verificare programată la 6 ianuarie, a întâmpinat o problemă tehnică imediat după decolare. Raportul nu precizează care a fost defecţiunea. Totuşi, o sursă canadiană din domeniul securităţii a declarat pentru Reuters că există dovezi că unul dintre motoarele avionului fusese supraîncălzit, potrivit Agerpres.

Prăbuşirea s-a produs la câteva ore după ce Iranul a lansat atacuri cu rachetă asupra forţelor SUA din Irak, ceea ce a stârnit speculaţii că avionul ar fi fost lovit.


loading...