Avalanşă puternică în Alpii francezi: Trei morţi, trei răniţi şi cinci dispăruţi. Majoritatea victimelor sunt copii

O avalanșă produsă miercuri în Alpii francezi s-a soldat cu cel puțin doi morți, trei persoane grav rănite și alte cinci dispărute, potrivit unui bilanț provizoriu al autorităților locale, care au demarat o vastă operațiune de salvare.

RomaniaTV.net
13 ian. 2016, 19:39
Avalanşă puternică în Alpii francezi: Trei morţi, trei răniţi şi cinci dispăruţi. Majoritatea victimelor sunt copii

Majoritatea victimelor fac parte dintr-un grup de aproximativ zece elevi din Lyon care se aflau împreună cu un profesor pe o pistă de schi închisă din stațiunea Deux Alpes, a precizat poliția din zonă. Unul dintre elevi a scăpat nevătămat și a anunțat autoritățile, care au acţionat cu efective sporite, trei elicoptere și câini pentru a găsi posibili supraviețuitori.

Au murit un adolescent de 14 ani și un cetățean ucrainean care nu avea legătură cu grupul de copii. Cinci persoane au fost date dispărute, dar în cele din urmă toată lumea a fost recuperată. Salvatorii au salvat10 elevi de la un liceu din Lyon şi pe instructorul care se afla cu pe o pârtie închisă de schi.

După primele ninsori importante din această iarnă, la începutul anului, au fost emise avertizări în legătură cu riscul crescut de avalanșă din Alpii francezi. Cu toate acestea, patru persoane și-au pierdut deja viața în avalanșe în această zonă: doi alpiniști lituanieni, în 3 ianaurie, în Haute-Savoie, și apoi doi schiori — un spaniol și un ceh—, în 5 ianuarie, în Savoie.

Tot miercuri, o avalanşă spectaculoasă a avut loc în Alpii italieni, în urma acesteia soarele nefiind vizibil vreme de câteva minute. VIDEO AICI