Avocado, alternativa la produsele cosmetice pentru păr şi piele

Datorită antioxidanților și acizilor grași esențiali, avocadoul a fost folosit timp de secole în îngrijirea pielii și părului. În plus, fructul verde este o sursă bogată de vitamine, minerale și fibre naturale, a căror absorbție în organism este esențială pentru prevenirea multor boli.

28 iun. 2017, 08:55
Avocado, alternativa la produsele cosmetice pentru păr şi piele

Deși compușii lor activi sunt utilizați de industria cosmetică în fabricarea a numeroase produse, există și oameni care preferă să-l folosească în starea lui naturală. Asta înseamnă că avocadoul poate fi o alternativă excelentă pentru aproape orice produs cosmetic pentru piele și păr.
Iată care sunt principalele utilizări ale avocadoului în îngrijirea părului și pielii:

Mască de păr

Vitaminele și acizii grași prezenți în avocado sunt ușor absorbiți de scalp, care vor îmbunătăți sănătatea părului. Masca de păr pe bază de avocado îi redă volumul și strălucirea, lăsându-l mătăsos.
Ai nevoie de:

– pasta de la un avocado
– 1 lingură de ulei de măsline
Mod de preparare și aplicare:

Pune într-un bol pasta de avocado și amestec-o cu uleiul de măsline. Aplic-o pe părul uscat, masând prin mișcări circulare. Strânge părul într-un coc, acoperă-l cu o cască de duș și las-o să acționeze 20 de minute. Clătește cu apă caldă în abundență. Repetă tratamentul de trei ori pe săptămână.
Tratament împotriva cearcănelor

Substanțele nutritive care se găsesc în avocado stimulează fluxul sangvin și combate inflamația. Acest lucru va ajuta la combaterea cearcănelor din jurul ochilor.
Ai nevoie de:

– ½ de avocado
– 4 felii de castravete
Mod de preparare și aplicare:

Pune pasta de avocado și feliile de castravete în vasul blenderului și procesează-le 2-3 minute. Aplică amestecul obținut pe zona din jurul ochilor și lasă-l să acționeze 20 de minute. Repetă tratamentul în fiecare dimineață.
Mască exfoliantă naturală

Pentru măștile exfoliante pot fi folosite foarte multe ingrediente, însă avocadoul este cel mai bun. Va îndepărta celulele moarte ale pielii și o va menține hidratată.
Ai nevoie de:

– pasta de la un avocado
– 2 linguri de fulgi de ovăz
– 2 linguri de miere
Mod de preparare și aplicare:

Pune într-un bol pasta de avocado, fulgii de ovăz și mierea și amestecă cu o lingură. Aplică amestecul pe zona pe care vrei s-o exfoliezi (față, picioare) și masează prin mișcări circulare. Lasă-l să acționeze 10 minute, apoi clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul o dată sau de două ori pe săptămână.
Tratament pentru vârfuri despicate

Compușii din avocado sunt ideali pentru regenerarea firelor de păr deteriorate și uscate.
Ai nevoie de:

– pasta de la un avocado
– 3 linguri de ulei de nucă de cocos
Mod de preparare și aplicare:

Pune într-un bol cele două ingrediente și amestecă-le cu o lingură. Pasta obținută se aplică pe vârfurile firelor de păr și se lasă 30 de minute sau până se usucă. Repetă tratamentul trei zile consecutive.

Citeşte şi Avocado, ingredientul cu efect magic asupra pielii