Avocat: Alina Bica a cerut să nu mai fie chemată în instanţă. Nu mai suportă să fie adusă în boxă

Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, a solicitat în instanţă să nu mai fie adusă la judecătorie, decând în cazul în care va fi audiată, avocata ei motivând această cerere pentru că "această situaţie a demolat-o".

RomaniaTV.net
03 sept. 2015, 16:44
Avocat: Alina Bica a cerut să nu mai fie chemată în instanţă. Nu mai suportă să fie adusă în boxă

Avocata Alinei Bica, Laura Voicu, a mai declarat că fosta şefă a DIICOT este în stare de şoc din cauza arestării.

„Alina Bica este în stare de şoc. Această situaţie ingrată a demolat-o ca om, nu mai suportă să fie adusă în boxă, să stea, lumea să se uite la dânsa”, a declarat Laura Voicu, adâugând că Bica a plâns în sala de judecată, potrivit B1 TV.

Alina Bica a fost audiată joi de magistraţi în dosarul ANRP 2, alături de fostul ministru Adriean Videanu.

Dosarul ANRP, cunoscut și ca dosarul „Bica 2”, a fost trimis de DNA în instanță pe data de 26 februarie, Adriean Videanu fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, el stând în arest preventiv în perioada 31 ianuarie — 6 februarie. Videanu se află în prezent sub control judiciar.

Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru luare de mită (2 fapte), abuz în serviciu (2 fapte) și favorizarea făptuitorului (2 fapte), iar Ionuț Florentin Mihăilescu este acuzat de complicitate la luare de mită. Bica se află acum în arest într-un alt dosar.

Citeşte şi Procurori: Alina Bica A GRĂBIT CLASAREA dosarului lui Horia Simu. Mita a primit-o ACASĂ

Alina Bica a fost prezentă în sala de judecată în cătuşe, deoarece fosta şef a DIICOT a primit miercuri un al treilea mandat de arestare pentru luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu.