Avocat reţinut pentru trafic de influenţă. Vezi cât a cerut pentru a interveni la judecător

Un avocat care a cerut 100.000 de euro pentru a facilita obţinerea unei pedepse mai mici pentru un infractor a fost reţinut pentru trafic de influenţă.

RomaniaTV.net
09 mart. 2012, 08:38
Avocat reţinut pentru trafic de influenţă. Vezi cât a cerut pentru a interveni la judecător

Avocatul reţinut pretindea că are influenţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a luat bani de la un traficant de droguri care voia ca pedeapsa cu 15 ani de închisoare să-i fie redusă la 6 ani.

El a fost prins, joi, în flagrant delict după ce a primit de la denunţător, printr-un intermediar, suma de 70.000 de euro, ca primă tranşă din banii pretinşi.

Procurorii anticorupţie au dispus, vineri, reţinerea pentru 24 de ore a avocatului Eugen Alexandru Radu şi vor propune judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori, în perioada februarie – martie, avocatul Eugen Alexandru Radu a pretins de la un denunţător 100.000 de euro, susţinând că are influenţă şi poate interveni pe lângă judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală pentru a-i determina să pronunţe o hotărâre judecătorească prin care să reducă pedeapsa acestuia de la 15 ani la şase ani de închisoare pentru trafic de droguri.