Avocata Elenei Udrea a ieșit la atac: „Se pare că legea se aplică mai altfel în cazul ei”. Fostul ministru vrea să iasă din închisoare cât mai rapid

Legislația a fost modificată. Elena Udrea ar putea ieși din închisoare, după cele mai recente decizii din sistemul judiciar.

07 nov. 2022, 20:38
Avocata Elenei Udrea a ieșit la atac: „Se pare că legea se aplică mai altfel în cazul ei”. Fostul ministru vrea să iasă din închisoare cât mai rapid

Elena Udrea ar putea fi unul dintre politicienii români care ar putea beneficia de cea mai recentă decizie majoră a ICCJ, deci fostul ministru ar putea scăpa de cele două dosare de corupție pe care le are pe rol. Totuși, avocata blondinei susține că încă nu e cazul să se desfacă șampania de bucurie.

Juristul Elenei Udrea așteaptă o decizie definitivă care să constate prescripția. De asemenea, avocatul lasă de înțeles că fostul candidat la prezidențiale este victima unor decizii abuzive.

„O să vedem… Eu nu mă entuziasmez atât de tare pe subiectul acesta. Până nu văd o hotărâre definitivă care să constate prescripția, pot interveni multe alte elemente. Mai ales în cazul doamnei Udrea, se pare că legea se aplică ‘mai altfel’ decât la alții.

Vom vedea. În mod normal, ar trebui să beneficieze de decizia CCR, de hotărârea Înaltei Curți, care s-a pronunțat pe 25 octombrie. Dar pot interveni o mulțime de alte lucruri iar soluția să fie una negativă. Nu avem de unde să știm, trebuie să vedem ce pronunță instanța. Fiecare situație se judecă separat.

Judecătorul va analiza fiecare caz concret pentru a vedea dacă sunt îndeplinite condițiile respective. Procesele continuă și în fiecare dosar se va pronunța o soluție. Să nu înțelegem că s-au scos de pe rol dosarele respective”, a declarat Silvia Uscov, pentru FANATIK.

 

Problemele Elenei Udrea în justiție

 

Controversatul politician a fost condamnat, pe fond, la opt ani de închisoare, în dosarul finanțării campaniei electorale a lui Traian Băsescu, din 2009. Fostul ministru este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de instigare la luare de mită și spălare de bani.

În dosarul Hidroelectrica, Elena Udrea e acuzat de trafic de influență și spălare de bani, după ce ar fi primit 5 milioane de dolari de afaceristul Bogdan Buzăianu.

În prezent, Elena Udrea execută o pedeapsă de 6 ani de închisoare, în dosarul „Gala Bute”.