Avocata Elenei Udrea face un anunţ ŞOCANT! Blonda lui Băsescu ar putea ieşi din închisoare în luna septembrie

Elena Udrea ar putea ieși din închisoare în luna septembrie, după cum declară avocata ei, care spune că sunt șanse mari ca aceasta să fie eliberată în curând.

26 aug. 2022, 23:04
Avocata Elenei Udrea face un anunţ ŞOCANT! Blonda lui Băsescu ar putea ieşi din închisoare în luna septembrie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, pe data de 7 aprilie 2022, ca Elena Udrea să fie condamnată la șase ani de închisoare cu executare. Aceasta își ispășește sentința în penitenciarul Târgșor din Ploiești.

Elena Udrea a petrecut două luni în arestul poliției bulgare, după ce a fost prinsă la granița dintre Bulgaria și Grecia, atunci când încerca să treacă frontiera. În luna iunie, aceasta a fost adusă în România, după ce a fost preluată din Bulgaria. Fostul ministru al Turismului își ispășește pedeapsa primităm, adică 6 ani de închisoare cu executare, la Penitenciarul Târgșor.

Fostul ministru își pregătește ieșirea din închisoare în septembrie, odată cu reluarea ședințelor de judecată. Avocata fostului ministrul al Turismului spune că sunt șanse mari ca aceasta să fie eliberată, scrie Antena3.ro.

”Suntem în fața unei rulete rusești pe situația prescripției și nu numai. Nu cred că putem să discutăm despre o prezivibilitate a soluțiilor, strict pe procedură, în prezent, în România. Cu atât mai puțin pe partea aceasta de prescripție.”, a declarat avocata Elenei Udrea.

De când a ajuns în arestul din România, fostul ministru al Turismului nu a beneficiat de nicio zi liberă, potrivit spuselor avocatei sale.

”Nu am formulat vreo astfel de cerere până în prezent, ne axăm mai degrabă pe eliberarea ei. Sperăm că totuși justiția din România, până să ajungem la forurile internaționale, va analiza cazul dumneaei și va constata că în dosarul Gala Bute, unde a fost condamnată, avem un președinte de complet care a fost numit indirect de către președintele României în acel complet și de aceea nu a avut parte de un proces echitabil”, a mai spus avocata Elenei Udrea, potrivit sursei menționate anterior.

Citeşte şi: Bărbatul cu trotinetă care a atacat cu cuţitul două femei în Bucureşti vrea să fie liber. Una dintre victime este Margherita de la Clejani

Elena Udrea a făcut publică o postare în care a vorbit despre interdicția impusă de conducerea Penitenciarului Târgșor de a-și vedea copilul printr-un geam.

„O să aduc în discuție o știre absurdă creată de prevederea legală care face ca un copil să își vadă mama aflată în detenție doar printr-un geam numit „dispozitiv de protecție”, fără să poată atinge, fără să îi poată sta în brațe, fără să poată simți iubirea mamei, care lipsește atât de mult. Cine a putut gândi o tâmpenie ca asta?”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

În urma acestei postări, Avocatul Poporului s-a autosesizat şi a spus că va lua în calcul să solicite Ministerului Justiţiei modificarea actualei legislaţii de executare a pedepselor, dar şi alinierea la normele europene.

Citeşte şi: Spania a înăsprit legislația pentru infracțiunea de viol. Comisia Europeană cere mai multă strictețe statelor membre UE