Avocata Laura Voicu vrea să fie decan al Baroului Avocaţilor din Bucureşti

Avocata Laura Voicu, apărătorul fostei şefe DIICOT Alina Bica, arestată într-un dosar privind despăgubiri ilegale şi supraevaluate efetuate de ANRP, vrea să devină şefa avocaţilor din Bucureşti.

RomaniaTV.net
26 mart. 2015, 13:27
Avocata Laura Voicu vrea să fie decan al Baroului Avocaţilor din Bucureşti

Laura Voicu a anunţat, într-un mesaj postat pe Facebook, că va candida pentru funcţia de decan al Baroului Avocaţilor din Bucureşti.

„Azi mi-am depus candidatura pentru demnitatea de Decan al Baroului București! Aștept cu interes validarea/invalidarea acesteia. Sănătate și libertate!”, a scris avocata Laura Voicu.

Laura Voicu este anchetată sub control judiciar într-un dosar în care procurorii o acuză că în calitate de „apărător ales al inculpatei Deaconu Georgia Ioana, arestată preventiv în dosarul nr. 189/P/2012 al Secției de combatere a corupției din cadrul DNA, cunoscând faptul că suspectul Learciu Niculae nu deține calitatea de avocat, fiind înscris în așa numitul „Barou constituțional”, l-a desemnat pe acesta să participe la activități de urmărire penală ce urmau a se desfășura la sediul DNA în dosarul nr. 189/P/2012, precum și, în repetate rânduri, în alte cauze aflate pe rolul DNA”.

Procurorii DNA au reţinut că „din dispoziția inculpatei Voicu Laura-Cătălina, Learciu Niculae a exercitat și alte activități ce țin de profesia de avocat, prezentându-se la termene de grefă în Serviciul de reținere și arestare preventivă unde a acordat asistență juridică mai multor clienți ai acesteia”.

Avocata Laura Voicu este, de fapt, mai vechea cunostinta a presei, Laura Vicol, cunoscută drept Avocata Cămătarilor, apărându-i pe cei doi frati interlopi – Sile si Nutu – in dosarele acestora. Tot ea a fost avocata altui interlop, Silviu Duduta, zis Fluturica, un locotenent al Camatarilor.