Avocata lui Sile Cămătaru, REŢINUTĂ pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat

Avocata Luiza Gabriela Dragne, apărătoarea lui Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, a fost reţinută pentru 24 de ore de procurorii D.I.I.C.O.T. pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi favorizarea infractorului. Procurorii au solicitat Curţii de Apel Bucureşti arestarea preventivă a acesteia pentru 29 de zile. De asemenea, procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de avocatul Daniel Giuglea.

RomaniaTV.net
03 apr. 2013, 07:26
Avocata lui Sile Cămătaru, REŢINUTĂ pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat

Potrivit unui comunicat al DIICOT, la data de 02.04.2013, procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de Dragne Luiza Gabriela, 41 de ani şi Giuglea Daniel, 37 de ani, avocaţi în cadrul Baroului Bucureşti şi Pandele Dragoş, 29 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi favorizarea infractorului.

„În sarcina învinuiţilor Dragne Luiza Gabriela şi Giuglea Daniel s-a reţinut faptul că, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu intenţie, în calitate de apărători aleşi ai inculpatului Balint Vasile, zis Sile Cămătaru, în timp ce asistau la una din percheziţiile domiciliare efectuate în cadrul dosarului penal aflat în lucru la D.I.I.C.O.T. –  Serviciul Teritorial Bucureşti, au permis accesul neautorizat la datele şi informaţiile obţinute cu ocazia efectuării percheziţiei”, se arată în comunicatul DIICOT.

Astfel, procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a avocatei Luiza Gabriela Dragne şi au solicitat Curţii de Apel Bucureşti arestarea preventivă a acesteia pentru 29 de zile.