Avocaţii bărbaţilor acuzaţi de uciderea Larei Şaban au cerut strămutarea procesului

La Constanţa a avut loc miercuri prima înfăţişare din procesul ucigaşilor Larei Şaban. Fratele victimei şi un prieten al acestuia sunt judecaţi pentru omor deosebit de grav. Avocaţii lor au depus o cerere pentru strămutatea procesului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

RomaniaTV.net
17 oct. 2012, 13:41
Avocaţii bărbaţilor acuzaţi de uciderea Larei Şaban au cerut strămutarea procesului

Gilberto Şaban si George Davidescu au fost aduşi la proces de la Penitenciarul Poarta Alba, acolo unde sunt încarceraţi de trei săptămâni. Avocaţii au cerut strămutarea cauzei.

„Termenul este de 6.12 2012, urmând ca ICCJ să decidă dacă dosarul se va trimite către o instanţă egală în grad”, a declarat Lucian Papacostea, avocatul lui Gilberto Şaban.

Au fost citate şi surorile şi mama Larei Şaban. Judecătorul vrea să afle dacă rudele Larei vor despăgubiri băneşti sau morale din partea acuzaţilor, însă nimeni nu a ridicat pretenţii.

Potrivit procurorilor, fratele şi un prieten al acestuia au ucis-o pe Lara, crezând că avea bani la ea. Lara trebuia să cumpere un apartament în Constanţa cu 120.000 de dolari.

„Având în vedere gravitatea leziunii, a murit aproape instantaneu. Se pare că victima a fost lovită iniţial cu pumnul în figură, a căzut pe podeaua din apartament şi atunci a fost lovită (…) aveau de gând sa tranşeze cadavrul, pentru că au cumpărat un fierăstrău electric”, a precizat procurorul Zager Zadâc.

Analizele au arătat că Lara Şaban era băută când a fost omorâtă. Avea o concentraţie foarte mare de alcool în organism, de 2,6 la mie.

Cadavrul fetei a fost găsit la marginea unei păduri din apropierea localităţii Năvodari.