Avocatul familiei Melencu, revoltat după trimiterea în judecată a lui Dincă: Pe cazul Luizei e imposibil, clar ca e caz de achitare

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, spune că rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT pe numele lui Gheorghe Dincă este o "aberație juridică".

RomaniaTV.net
15 ian. 2020, 09:27
Avocatul familiei Melencu, revoltat după trimiterea în judecată a lui Dincă: Pe cazul Luizei e imposibil, clar ca e caz de achitare

„În cazul Luizei Melencu este imposibil să obții o condamnare fără cadavru, e contra naturii, și juridice și umane. Fapta nu există. Clar ca e caz de achitare. Nu poți condamna pe cineva pentru o crimă cu cadavrul altuia”, a declarat Tonel Pop la România TV.

„Rechizitoriul ar putea să fie infirmat, este o aberație juridică, logică, nu au cum să facă așa ceva”, a mai spus avocatul familiei Melencu, cu câteva minute înainte de apariția știrii că procurorul general a confirmat rechizitoriul în Cazul Caracal.

„Acest caz se va preda în facultăți și la INM, e de râsul lumii”, a mai spus avocatul.

Citeşte şi: Gheorghe Dincă, trimis în judecată în dosarul Caracal. Procurorul general a confirmat rechizitoriul DIICOT

Gheorghe Dincă este trimis în judecată în stare de arest în dosarul Caracal. Biroul de presă al Parchetului General a anunţă că „în urma examinării rechizitoriului, a dosarului cauzei și a referatelor întocmite de către procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică și Serviciului de îndrumare și control ce au format colectivul desemnat cu analizarea actelor de urmărire penală, constatând că rechizitoriul întocmit de către D.I.I.C.O.T. în dosarul ,,Caracal” întrunește condițiile legalității și temeiniciei, că au fost respectate dispozițiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă și există probele necesare și legal administrate, azi, 15 ianuarie 2020, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu a confirmat rechizitoriul”.

Citeşte şi: Gheorghe Dincă a fost interceptat în arest şi la vorbitor în timpul unei vizite a fiului VIDEO

Astfel, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Gheorghe Dincă „pentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni) și a inculpatului R.Ș. pentru săvârșirea infracțiunii de viol”.

De asemenea, în comunicat se anunţă şi faptul că „în cauză au fost dispuse disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor in rem sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori”.


loading...