Avocatul din Oradea suspectat că şi-a ucis soacra a fost prins în Elveţia, unde fugise cu soţia lui

Avocatul din Oradea şi soţia sa, suspectaţi că ar fi omorât-o pe mama femeii au fost prinşi în Elveţia. Ambii sunt cercetaţi pentru omor calificat.

RomaniaTV.net
08 dec. 2012, 13:47

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, procurorul Tiberiu Sighiartău, a anunţat, sâmbătă, că avocatul orădean Cosmin Moraru şi soţia acestuia, Kristina Pazuric Moraru, daţi dispăruţi marţi, au fost localizaţi şi reţinuţi în Elveţia, de unde urmează să fie extrădaţi.

Pentru a începe procedura de extrădare, magistraţii Curţii de Apel Oradea au analizat, vineri, cererile de arestare preventivă în lipsă formulate de procurori pe numele avocatului orădean Cosmin Moraru şi al soţiei sale, Kristina Pazuric pentru suspiciuni de omor calificat, iar în urma dezbaterilor au admis solicitarea, pentru o perioadă de 10 zile.

„Pe baza indiciilor existente, procurorii au dispus, joi, începerea urmăririi penale împotriva celor doi, iar o zi mai târziu, la cererea procurorilor, Curtea de Apel Oradea a emis mandate de arestare, în lipsă, pe numele celor doi învinuiţi, care se sustrag de la urmărire penală. Au fost emise şi mandate europene de arestare, respectiv de urmărire internaţională„, a spus Tiberiu Sighiartău.

Potrivit procurorului, cei doi au şi fost localizaţi şi reţinuţi de autorităţile judiciare elveţiene, motiv pentru care magistraţii au început procedurile pentru extrădarea acestora.

Parchetul Curţii de Apel Oradea a deschis, miercuri, o anchetă după ce avocatul orădean Cosmin Moraru, soţia şi soacra acestuia au fost daţi dispăruţi de marţi, iar potrivit unor surse judiciare cei doi soţi sunt suspectaţi că au ucis-o pe femeie şi ar fi fugit.

Potrivit surselor judiciare citate, sesizarea privind dispariţia celor doi soţi a fost făcută iniţial de o cunoştinţă a avocatului, căreia acesta i-a lăsat cheile, cerându-i să schimbe gresia şi să tencuiască locuinţa.

Ulterior, părinţii avocatului au confirmat fuga celor doi, speriaţi că acesta i-a căutat, luni, extrem de agitat, pretinzând că trebuie să plece deoarece este urmărit şi îi aşteaptă pe el şi pe soţia sa 30 de ani de închisoare.

Sursele citate au afirmat că echipaje poliţişti şi procurori au făcut primele cercetări în acest caz, găsind urme de sânge în locuinţa tinerilor.

De asemenea, poliţiştii au audiat mai mulţi martori, vecini ai avocatului, care l-ar fi văzut pe acesta înainte de dispariţie, cu urme de sânge pe haine şi cărând în spate un sac.

Cosmin Moraru este avocat în Baroul Bihor din 1999, iar soţia acestuia, Kristina, este profesoară la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, unde nu a mai fost văzută de două zile.


loading...