Avocatul Elenei Udrea, dezvăluiri din dosarul Microsoft. De ce nu a mai fost audiată clienta lui VIDEO

Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, a vorbit, într-o intervenţie telefonică la România TV, despre situaţia ciudată din dosarul Microsoft, în care Elena Udrea a fost arestată prima dată. După ce a stat şapte zile în arest preventiv, apoi în arest la domiciliu în acest dosar, procurorii nu au mai făcut nimic în Dosarul Microsoft în ceea ce o priveşte pe Elena Udrea. Fostul ministru nu a mai fost citat nici pentru audieri, nici pentru confruntări în acest dosar. Avocatul a mai spus că dosarul Microsoft este unul voluminos şi în el apar foarte multe nume. 

RomaniaTV.net
29 iul. 2015, 10:10
Avocatul Elenei Udrea, dezvăluiri din dosarul Microsoft. De ce nu a mai fost audiată clienta lui VIDEO

„În primă fază, Elena Udrea a fost arestată pentru șapte zile. La contestație judecătorul a spus că nu e necesar arestul preventiv, după care a fost arest la domiciliu. De atunci și până acum nu a mai fost într-adevăr citată nici pentru audieri, nici pentru confruntări, nici pentru un alt act de urmărire penală care să presupună prezenţa dumneaei. Sunt chestiuni de anchetă care arată cât de pe fugă s-a făcut dosarul Microsoft în ceea ce o priveşte pe doamna Udrea”, a spus Marius Striblea, la România TV.

Întrebat dacă a citit dosarul Microsoft, avocatul Marius Striblea a spus că „e foarte voluminos şi vizează foarte multe persoane”. 

„Nu vă pot spune, nu am dreptul legal nici moral să dezvălui ceea ce am văzut acolo, dar am văzut foarte multe nume, persoane care vor fi probabil cercetate în cele ce urmează. Dar ca să mă refer strict la doamna Udrea, problematica ce o privea e o foarte mica bucată din acest dosar. De altfel acest dosar în care dumneaei este cercetată este o disjungere din dosarul mama Microsoft”, a mai spus avocatul.

Potrivit avocatului, Elena Udrea nu a constituit un pericol public, iar anchetele în cazul ei s-au desfăşurat rapid şi fără probe solide, pentru că deputatul era un obiectiv şi „trebuia deferită justiţiei cu orice preţ”.

„Doamna ministru nu a constituit niciodată un pericol. Acele momente, februarie – martie 2015 trebuie văzute cu o mica cheie. A fost obiectiv doamna Udrea în acele momente si probabail ca DNA a facut tot ce a putut ca in ceea ce o priveste sa gaseasca acuzaţii, cu probele nu prea s-au descurcat. Situatia este cea pe care o ştiţi. (…) Ca apărător nu pot să spun decât că în acel moment Udrea a fost un obiect şi trebuia deferită Justiţiei cu orice preţ. Acum se vede, după aproape o jumătate de an, că ce spuneam atunci era corect: pe de o parte că doamna Udrea nu reprezenta un pericol pentru ordinea publică şi pe de altă parte că nu exista niciun fel de probă împortiva domniei sale. Lucrurile se adeveresc acum”, a mai spus avocatul Marius Striblea.

Elena Udrea a fost reţinută în data de 10 februarie 2015 în dosarul Microsoft, fiind acuzată de savarsirea infractiunilor de trafic de influenta (fapte in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea); trafic de influenta (fapte in legatura cu derularea contractului e-Romania); trafic de influenta (fapte in legatura cu pretinderea si primirea a 500.000 de euro); si spalare de bani.

După şapte zile petrecute în arestul Capitalei, pe 17 februarie, Curtea suprema a decis ca Elena Udrea sa fie cercetata în arest la domiciliu pe o perioada de 30 de zile, masura care a expirat pe 17 martie, iar procurorii DNA nu au mai solicitat prelungirea acestei masuri preventive.