Avocatul Gheorghe Piperea, după ce România și Moldova au fost umilite de organizatorii Eurovision: „În locul TVR i-aș da în judecată de urgență, aș cere daune morale de milioane de euro” | EXCLUSIV

Avocatul Gheorghe Piperea a comentat despre haosul de la Eurovision, concurs muzical în cadrul căruia România a fost încă o dată umilită de organizatori. La ediția din 2022, evenimentul s-a petrecut și cu Republica Moldova „la pachet", care a avut un mesaj „pro-unire", apreciat de români. 

15 mai 2022, 22:33
Avocatul Gheorghe Piperea, după ce România și Moldova au fost umilite de organizatorii Eurovision: „În locul TVR i-aș da în judecată de urgență, aș cere daune morale de milioane de euro” | EXCLUSIV

În opinia lui Gheorghe Piperea, Televiziunea Română nu ar trebui să închidă ochii la presupusul furt al organizatorilor Eurovision.

Mai mult, avocatul susține că România și Moldova au fost pedepsite pentru că au îndrăznit să se exprime pro-unire.

„Eu, în locul conducătorilor TVR, mai ales că este vorba și despre bani publici, aș da în judecată de urgență pentru daune morale în valoare de milioane de euro această organizație și aș trânti un proces în care aș cere o mulțime de măsuri reparatorii.

Mesajul piesei Zdob și Zdub este un mesaj foarte interesant, unionist. S-au dat maximul de puncte (n.r. din partea juriului României), 12, și am fost acuzați de furt. Este un mesaj acesta (n.r. – din partea organizatorilor), că nu suntem conform cu mesajele europene, că ‘nu e bine să fiți unioniști’. ‘V-am dat noi voie să vorbiți despre unirea României cu Moldova? Nu aveți voie!’.

Nu mai este vorba doar despre un concurs măsluit, e un gest geopolitic. Dacă moldovenii s-au gândit că scapă de ruși unindu-se cu România, în momentul de față li s-a dat o palmă peste ceafă și li s-a spus că ‘nu aveți ce căuta în Uniunea Europeană!'”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea duminică seara, pentru România TV.

 

Istoricul Cristian Troncotă, despre Eurovision 2022: „Este o mizerie!”

 

Pe marginea acestui subiect a comentat și istoricul Cristian Troncotă, care a avut o poziție tranșantă.

„E o mizerie politică făcută de organizatorii acestui concurs. Este european, deci europenii la acest nivel fac tot felul de mizerii. Au falsificat un vot pentru a da premiul Ucrainei. Organizatorii s-au făcut de râs, despre asta e vorba. Și dacă lor chiar le place să se complacă într-o astfel de situație, este treaba lor”, a declarat istoricul.

În opinia marelui artist Horia Moculescu, România ar trebui să se retragă din concursul Eurovision, ca răspuns la umilința primită la ediția din acest an.


loading...
Partenerii noștri