Avocatul Gheorghe Piperea, revoltat: „Creșterea explozivă a prețurilor la energie încalcă orice logică elementară!” | EXCLUSIV

Gheorghe Piperea s-a dezlănțuit luni seara, la România TV. Celebrul avocat a lăsat de înțeles că majorarea explozivă a prețurilor la energie reprezintă doar o speculă, nu o consecință a unor realități economice.

29 aug. 2022, 20:48
Avocatul Gheorghe Piperea, revoltat: „Creșterea explozivă a prețurilor la energie încalcă orice logică elementară!” | EXCLUSIV

În opinia lui Gheorghe Piperea, triplarea prețurilor la energie, „peste noapte”, imediat după încheierea crizei COVID, este nejustificată.

„Această creștere explozivă a prețului la energie încalcă orice logică elementară în teoria economică. Știm că atunci când cererea e mare, prețurile cresc. Când e cererea e mică, e invers. Oamenii au început să reducă consumul, întreprinderile mici și mijlocii, dar și cele mari au început să oprească consumul, deci e ofertă mare și cerere mică, ceea ce ar însemna să avem niște prețuri cât se poate de mici.

Aici e o chestiune extrem de interesantă de spus. Profiturile acestor companii (n.r. – din energie) sunt exorbitante, nu cred că pot fi înghețate, oprite prin niște impozite excepționale.

Aceste profituri nu durează mult, ele sunt anticamera dezastrului, a falimentului pentru diverse domenii, consumatori, IMM-uri, mari întreprinderi care nu mai consumă și intră în faliment. Atunci când ele vor dispărea (n.r. – companiile), aceaste profituri vor dispărea ca prin minune”, a declarat Gheorghe Piperea.

 

Mesaj halucinant al Ursulei von der Leyen, pentru statele membre UE

 

Ursula von der Leyen a cerut cetățenilor europeni să strângă cureaua în privința consumului de energie în plină criză energetică. Preşedintele CE îi îndeamnă pe europeni să-și înlocuiască aparatele ineficiente energetic cu unele care consumă mai puțină energie.

„În întreaga UE sunt introduse modalități inteligente de economisire a energiei. Temperaturile ceva mai ridicate pentru aer condiționat, de exemplu, aduc rezultate impresionante. Bine că state membre precum Spania, Cehia şi Slovenia includ astfel de măsuri în planurile lor. Împreună, economisim energie pentru o iarnă sigură”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter, luna aceasta.

Marii retaileri din Europa iau deja primele măsuri pentru a economisi energie. Magazinele au început să stingă lumina şi se gândesc ca la iarnă să scurteze programul.

Președinta Comisiei Europene a intrat în colimatorul teologului Cristian Terheș. În opinia preotului, Ursula von der Leyen este principala vinovată pentru criza economică ce pândește Europa.

Cristi Terheș, care în ultimul an s-a opus vaccinării obligatorii anti-COVID, promovată de către Ursula von der Leyen, nu este de acord cu proiectul „verde” „Fit for 55″.