Avocatul lui Adrian Năstase: Fostul premier s-a luptat cu poliţistul salvator

Împuşcat în gât, fostul premier Adrian Năstase s-a luptat minute în şir cu poliţistul care avea să-i salveze viaţa. Declaraţia a fost făcută în exclusivitate pentru România TV de Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Năstase. Agentul care a intervenit a fost audiat la Parchet, însă până acum autorităţile nu au venit cu o poziţie oficială în acest caz dramatic.

RomaniaTV.net
22 iun. 2012, 06:51
Avocatul lui Adrian Năstase: Fostul premier s-a luptat cu poliţistul salvator

Poliţistul salvator este şi cel care a ridicat de la instanţă mandatul de executare a pedepsei. Fostul premier i-a spus ofiţerului că, înainte să plece spre arest, trebuie să-şi ia din birou câteva lucruri personale. Unul dintre poliţişti i-ar fi sugerat să ia şi o carte.

Au mers în biroul fostului premier unde Năstase a scos o carte dintr-un sertar după care, din acelaşi loc, a scos pistolul şi l-a pus la tâmplă. Poliţistul a sărit să-l oprească pe Năstase. A reuşit să-i salveze viaţă, pentru că glonţul a trecut doar prin gât.

Însă lucrurile nu s-au oprit aici. A urmat o luptă de câteva minute între poliţist şi fostul premier, după cum susţine chiar avocatul lui Adrian Năstase. „Poliţistul s-a luptat cu domnul Năstase câteva minute, ca sa-i ia pistolul, după ce se împuşcase deja, pentru că al doilea foc ar fi fost fatal„, a declarat avocatul Ion Cazacu în emisiunea Ultima Oră, de la România TV.

La ieşirea din casă, ofiţerul avea pete de sânge pe mâini şi pe tricou. El a fost însoţit de un coleg în casa din Zambaccian. Unul are 27 şi altul 20 de ani vechime. Au participat la numeroase misiuni internaţionale şi au obţinut rezultate remarcabile.

Totodată, procurorii au cercetat casa lui Năstase şi nu au găsit niciun bilet de adio. „Colegul procuror care a fost şi a efectuat cercetarea mi-a spus că a ridicat diverse obiecte, dar nu a ridicat niciun fel de înscris„, a declarat procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi. Fiii lui Adrian Năstase au spus însă că tatăl lor scrisese un bilet de adio, dar nu au precizat şi cui anume l-a lăsat.