Avocatul lui George Floyd afirmă că şi ceilalţi ofiţeri care au participat la arest vor fi acuzaţi de decesul bărbatului

Avocatul familiei lui George Floyd, Ben Crump, a declarat marţi că autorităţile i-au spus că ceilalţi trei ofiţeri implicaţi în arestarea bărbatului de culoare, care a dus la moartea sa prin asfixiere, vor fi puşi şi ei sub acuzare.

RomaniaTV.net
03 iun. 2020, 18:54
Avocatul lui George Floyd afirmă că şi ceilalţi ofiţeri care au participat la arest vor fi acuzaţi de decesul bărbatului

Fostul ofiţer de poliţie din Minnneapolis, Derek Chauvin, care a îngenuncheat pe gâtul lui George Floyd timp de aproape nouă minute, până când acesta a decedat, în timp ce striga „nu pot să respir”, a fost acuzat de ucidere de gradul trei şi omor prin imprudenţă. Ceilalţi trei ofiţeri, dintre care doi au folosit şi ei forţa pentru a-l reţine pe Floyd, au fost concediaţi, dar nu au fost încă acuzaţi.

„Am auzit că vor fi acuzaţi şi ceilalţi ofiţeri”, a declarat avocatul Crump marţi.

„Acum, după autopsie (n.r. autopsie privată, cerută de familia lui Floyd), care a acordat o atenţie deosebită celor doi genunchi de pe spate, care îi apăsau plămânii, s-a constatat că aceştia au fost la fel de importanţi în a restrânge fluxul de aer către plămâni. Vor fi acuzaţi, din câte am înţeles. Astea sunt semnalele pe care familia le primeşte din partea autorităţilor”, a declarat Crump.

Citeşte şi: Proteste în SUA: Ministrul Apărării se opune desfăşurării armate