Avocatul lui Mircea Băsescu cere punerea sub acuzare a familiei lui Bercea pentru CUMPĂRARE de influenţă VIDEO

Avocatul lui Mircea Băsescu cere ca membrii familiei lui Bercea Mondial să fie puşi sub acuzare pentru cumpărare de influenţă. În acest timp, după aproape o săptămână petrecută în arest, Mircea Băsescu îşi pune din nou speranţele în judecători, vineri urmând să se stabilească la Curtea de Apel Bucureşti dacă se menţine sau nu starea de arest preventiv.

26 iun. 2014, 09:27
Avocatul lui Mircea Băsescu cere punerea sub acuzare a familiei lui Bercea pentru CUMPĂRARE de influenţă VIDEO

„În mod normal, membrii familiei Bercea ar trebui să fie puşi sub acuzare pentru cumpărare de influenţă”, a declarat Nelu Taşcă, avocatul lui Mircea Basescu, la sosirea la DNA.

Acesta a precizat că denunţul a fost făcut de Florin Anghel, fiul interlopului Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial.

Izaura Anghel, audiată la DNA în dosarul lui Mircea Băsescu

Izaura Anghel, fata lui Sandu Anghel zis Bercea Mondial, s-a prezentat, joi, la DNA pentru a fi audiată în dosarul în care a fost arestat Mircea Băsescu.

Procurorii DNA au chemat-o pe fiica lui Bercea, Izaura, să dea o declaraţie. Avocatul familiei Bercea spune că va aduce la DNA şi două telefoane cu înregistrări compromiţătoare.

Mircea Băsescu a fost arestat preventiv pentru trafic de influenţă, după ce a fost denunţat de membrii familiei lui Bercea Mondial că a primit bani pentru a interveni pe lângă persoane influente cu scopul de a-l ajuta pe interlopul condamnat la 9 ani de închisoare să obţină o pedeapsă mai mică. La rândul său, Mircea Băsescu a depus împotriva familiei Anghel o plângere penală pentru şantaj, în care susţinea că i s-au cerut bani pentru a nu fi făcute publice mai multe înregistrări compromiţătoare pentru fratele preşedintelui Traian Băsescu.

RECHIZITORIUL PROCURORILOR: Mircea Băsescu a înregistrat ŞANTAJUL cu TELEFONUL

Aceste înregistrări au fost puse, în cele din urmă, la dispoziţia procurorilor şi a presei şi conţin mai multe discuţii între Mircea Băsescu şi membri ai familiei Anghel despre banii daţi de aceştia din urmă, prin intermediarul Marian Căpăţână, pentru obţinerea de favoruri pentru Bercea Mondial. De dosar este legat şi numele preşedintelui Traian Băsescu, despre care cei din familia Anghel spun că ar fi fost destinatarul unei părţi din bani.

Înregistrări în dosarul Mircea Băsescu-Bercea. Fratele preşedintelui îi PLÂNGEA DE MILĂ interlopului VIDEO

Totuşi, Traian Băsescu a negat în repetate rânduri că i-ar fi parvenit bani sau bunuri de la sau în numele familiei Anghel şi a precizat că justiţia trebuie să-şi facă treaba în acest caz, indiferent de faptul că în centrul scandalului se află fratele şefului statului.

Procurorul Iacobescu a făcut dezvăluiri despre dosarul lui Bercea Mondial: Mulţi au luat bani de la el