Avocatul edilului Capitalei: Există martori când Sorin Oprescu a cerut bani ÎMPRUMUT în spaţiul public

Avocatului primarului general al Capitalei Alexandru Chiciu a declarat, luni seara, că atunci când Sorin Oprescu a cerut bani împrumut, în "spaţiul public", au fost prezenţi mai mulţi martori, care pot certifica acest lucru. Apărătorul edilului a mai precizat că această listă a martorilor o pune la dispoziţia procurorilor DNA.

07 sept. 2015, 20:43
Avocatul edilului Capitalei: Există martori când Sorin Oprescu a cerut bani ÎMPRUMUT în spaţiul public

Întrebat de ce a avut nevoie să împrumute 25.000 de euro când acesta avea în cont, conform declaraţiei de avere 33.000 de euro, avocatul lui Sorin Oprescu a declarat că solicitarea de împrumut a fost făcută în spaţiul public.

Citeşte şi: Interceptări: Oprescu, numit „BAROSANUL”. La el ajungea o parte din mita de la afacerişti

Nu există nicio pretindere de sumă de banii cu titlul de mită pentru Sorin Oprescu. Este adevărat, a existat această solicitare făcută în spaţiul public. Nu este un lucru secret sau un lucru inventat de avocaţi”, a precizat Alexandru Chiciu.

Avocatul edilului Capitalei a adăugat că a existat o discuţie referitoare la solicitarea de bani a lui Oprescu către prietenul şi subordonatul său şi că au fost mai mulţi de faţă.

Întrebat dacă primarul a cerut un împrumut de faţă cu altă lume, Alexandru Chiciu a adăugat că „poate să certifice acest lucru” şi că „există o listă de martori pe care o punem la dispoziţia procurorilor DNA”.

Avocatul a menţionat că vor face „probabil” solicitarea ca martorii să fie audiaţi „cel mai probabil”. În continuare, acesta a precizat că „după plecarea din casa domniei sale, Oprescu s-a dus să-şi plătească o datorie”.

„Banii nu au fost pentru Oprescu. Banii au fost primiţi de către Oprescu în contul unui împrumut aşa cum spuneam, lucru pe care îl poate demonstra”, a adăugat Alexandru Chiciu.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de procurorii DNA sâmbătă noapte, iar duminică noapte, cu puţin înainte de miezul nopţii, magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele edilului, care a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei. Decizia nu este definitivă şi a fost contestată de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucureşti.