Avocatul lui Pinalti: Şpaga din dosarul Microsoft era cărată cu genţile

Banii din dosarul Microsoft au fost scoşi din bancă de către intermediari care foloseau acte false, susţine avocatul Cătălin Dancu, cel care îl reprezintă pe Gheorghe Ştefan, zis şi "Pinalti". Acesta a mai declarat în emisiunea "România Exclusiv", că banii erau mai apoi căraţi în genţi şi duşi în diverse locuri.

02 feb. 2015, 10:34
Avocatul lui Pinalti: Şpaga din dosarul Microsoft era cărată cu genţile

„Opinia publică să ştie că cei care duceau valizele cu bani în dosarele Microsoft sunt nişte neica-nimeni de oameni, necunoscuţi care au acum calitatea de martori, care furau banii din băncile naţionale. Cum furau? Se duceau şi, pe documente false, scoteau rulaje sute şi sute de milioane zilnic, le duceau cu genţile în tot felul de locuri. Aceşti oameni care făceau aceste lucruri şi-şi luau comisionae sunt acasă, se uită liberi la televizor.

De exemplu, Gheorge Ştefan stă închis, altcineva stă închis. Domnul Tăriceanu, care a luat şi el, stă inchis pe documente şi nu s-a sesizat nimeni. Cineva va trebui să rupă lanţul tăcerii şi să nu dea media doar ce DNA vrea să dea, dacă lucrăm cu adevărul„, a declarat, la România TV, Cătălin Dancu.

Gheorghe Ştefan este închis la penitenciarul Jilava, de aproape trei luni, după ce a fost arestat în dosarul Microsoft.

Dorin Cocoş a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari, potrivit DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arată, într-un comunicat de presă, că Dorin Cocoş, Ştefan Gheorghe, Gabriel Sandu şi alte persoane au discutat, într-o întâlnire care a avut loc în primăvara anului 2009, chestiuni generale legate de posibilităţile pe care le avea Ministerul Comunicaţiilor, condus atunci de Sandu, la finalizarea contractului cu Fujitsu Siemens Computers, pentru asigurarea în continuare a licenţelor necesare, respectiv exercitarea dreptului de cumpărare sau încheierea unui nou contract de închiriere.

În cursul procedurii de achiziţie, pentru a asigura asocierii având ca lider D-CON.NET AG atribuirea contractului, Cocoş Dorin a pretins de la de la o persoană implicată în cauză, foloase necuvenite pentru el, pentru Gheorghe Ştefan şi pentru Gabriel Sandu, după cum urmează: Gabriel Sandu – 2.700.000 euro şi 1.800.000 euro, Gheorghe Ştefan – 4.000.000 euro, Dorin Cocoş – 9.000.000 euro, potrivit procurorilor DNA.

CITEŞTE ŞI: Gabriel Sandu „a turnat” din nou la DNA. Ţinta este un fost prim-ministru al României

Gheorghe Ştefan a confirmat că are mari probleme de sănătate şi cere clemenţă din partea procurorilor care îl anchetează în dosarul Microsoft.