Avocatul partenerilor străini ai lui DD: Ne-a plăcut viziunea lui Dan Diaconescu pentru Oltchim

Dan Diaconescu l-a prezentat sâmbătă pe avocatul britanic Anthony Seddon, reprezentantul partenerilor săi internaţionali de afaceri în privatizarea Oltchim. Avocatul a declarat că patronul OTV a fost plăcut de echipa sa de parteneri de afaceri pentru viziunea sa pentru repornirea Oltchim.

RomaniaTV.net
06 oct. 2012, 13:46
Avocatul partenerilor străini ai lui DD: Ne-a plăcut viziunea lui Dan Diaconescu pentru Oltchim

„La finalul lunii septembrie, am fost întrebat dacă clienţii mei ar fi interesaţi să participe la procesul de privatizare al Oltchim. Nu am fost întrebaţi de bani, dar cei cu care am colaborat în privinţa privatizărilor de stat îţi finanţează singuri proiectele în ceea ce priveşte un proces de privatizare. Am fost solicitat pentru o asistenţă în privinţa administrării Oltchim. Discuţiile purtate nu au avut nicio legătură cu politica. Nici eu, nici asociaţii mei nu au niciun interes şi nici nu cunosc politica din România. Implicarea noastră este pur economică„, a declarat Anthony Seddon.

Avocatul a afirmat că, în viziunea partenerilor săi, la Oltchim există trei probleme, asupra cărora au căzut de acord şi cu Dan Diaconescu, respectiv datoriile combinatului, problema Arpechim şi folosirea celor 45 de milioane de euro pentru investiţii pe termen scurt pentru a crea posibilitatea pentru ca Oltchim să fie repornit.
„Dorinţa noastră, cea a echipei internaţionale, este ca discuţiile dintre guvern şi Dan Diaconescu să se reia la masa de negocieri”, a mai spus Anthony Seddon.

Dan Diaconescu a afirmat că investitorii care l-au sprijinit în procesul de privatizare al Oltchim sunt la fel de dezamăgiţi ca şi el de rezultatul licitaţiei şi vor cere daune pentru rezultatele în urma negocierilor pentru preluarea combinatului chimic de la Râmnicu Vâlcea.

Dan Diaconescu a prezentat, joi seara, o serie de documente ce ar proba faptul că a avut banii necesari pentru achiziţia Oltchim.

Diaconescu a prezentat un extras de cont, pe care a haşurat anumite porţiuni, un extras de cont de la bancă din Dubai în care erau 24 de milioane de euro, în cursul joii trecute. Într-un alt extras, erau 19 milioane de euro, la aceeaşi bancă, dar la o altă filială, cu antetul HSBC.

Dan Diaconescu a depus, vineri, plângerea penală împotriva premierului Victor Ponta şi a fostului şef al OPSPI, Remus Vulpescu, pentru faptul că Executivul nu i-a acordat combinatul Oltchim în procedura de privatizare.

Premierul Victor Ponta a reacţionat la ultimele declaraţii ale lui Dan Diaconescu, care a susţinut din nou că dispune de 45 milioane euro pentru preluarea Oltchim, şi a afirmat că acest „circ” a costat deja foarte mult România şi că speră ca procurorii să analizeze sesizarea penală depusă de OPSPI.

Dan Diaconescu a fost declarat câştigător, în urmă cu aproape două săptămâni, al licitaţiei pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Contractul de preluare a acţiunilor nu a fost semnat, întrucât Dan Diaconescu, nu a prezentat OPSPI dovezi că deţine suma pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri.