Avocatul Poporului a declanşat o anchetă privind suspiciunea de trafic cu copii în orfelinatele din sudul ţării

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a declanșat o anchetă în instituțiile statului vizate de declarațiile ministrului Muncii, Dragoș Pîslaru, privind suspiciunea de trafic cu copii în orfelinatele din sudul țării, se arată într-un comunicat

22 iul. 2016, 10:54
Avocatul Poporului a declanşat o anchetă privind suspiciunea de trafic cu copii în orfelinatele din sudul ţării

Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a articolului 49 din Constituție privind protecția copiilor și a tinerilor.

Pe 17 iulie, ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a declarat că există suspiciuni de trafic cu copii în unele instituții de protecție ale statului, din zona de sud-est a țării, că aceste suspiciuni se bazează pe rapoartele instituțiilor de profil și că sunt în derulare investigații, se mai arată în comunicatul Avocatului Poporului.

Citeşte şi:  Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii: Există suspiciuni de trafic cu copii în orfelinate

„Din păcate am încă nişte cazuri în zona de sud-est a ţării unde există suspiciuni de trafic cu persoane şi prostituţie legat de instituţiile care găzduiesc copiii în numele statului, în acea parte. Informaţiile există. E vorba despre instituţii ale statului în care există suspiciunea că a fost trafic de copii”, a dezvăluit ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Dragoş Pîslaru.