Avocatul Poporului a demarat o anchetă după ce un bebeluş a murit de foame

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a demarat o anchetă cu privire la decesul unui bebeluș, în vârstă de patru luni, din comuna Fruntișeni, județul Vaslui, posibil din cauza subnutriției.

28 mart. 2016, 14:56
Avocatul Poporului a demarat o anchetă după ce un bebeluş a murit de foame

Ancheta a fost demarată în urma unei știri postate pe site-ul unui post de televiziune, potrivit căreia „Direcția de Protecția a Copilului a deschis o anchetă în cazul unei familii din Vaslui, după ce bebelușul lor de patru luni a murit din cauza subnutriției. Lăsat de mamă în Spitalul din Bârlad, copilul avea jumătate din greutatea normală pentru vârsta sa”, informează un comunicat al Avocatului Poporului.

Potrivit reportajului, bebelușul a decedat ulterior aducerii sale în spital, din cauza pneumoniei acute interstițiale pe fondul unei malnutriții. Mama bebelușului mai are opt copii, dintre care cinci sunt minori.

„Respectivele surse susțin că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui a demarat o anchetă care vizează, însă, numai părinții copilului, nu și asistentul social din comună”, se arată în comunicatul Avocatului Poporului.