Un iordanian condamnat în România nu poate fi încarcerat. Avocatul Poporului face verificări

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a dispus efectuarea unor verificări în legătură cu informațiile apărute în presă privind imposibilitatea încarcerării unui cetățean iordanian condamnat de instanțele române, din cauza unor erori privind datele de identitate din mandatul de executare a pedepsei închisorii.

08 sept. 2015, 12:45
Un iordanian condamnat în România nu poate fi încarcerat. Avocatul Poporului face verificări

Potrivit unui comunicat de presă, din informațiile prezentate de un post de televiziune, un cetățean iordanian condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare de instanțele române nu poate fi încarcerat deoarece mandatul de executare a pedepsei închisorii cuprinde erori privind datele de identificare ale condamnatului.

Astfel, potrivit pașaportului, persoana se numește Nail Abdelmajid A Alswiti și este născută în Amman, Iordania, dar în mandatul de executare a pedepsei se numește Al Switi A.M.A.. Nail, născută în Dura, Palestina.

Având în vedere aceste inadvertențe, Penitenciarul Rahova a refuzat primirea condamnatului care a fost încarcerat la arestul Poliției Capitalei, apoi în Teleorman, arestul Secției 4 Poliție București, iar în prezent este în arestul Secției 6 Poliție București.

În vederea identificării unor posibile încălcări de drepturi și libertăți cetățenești, AP a dispus efectuarea unor verificări prin emiterea unor adrese la Tribunalul București, Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General pentru Imigrări, Administrația Națională a Penitenciarelor pentru a comunica datele de care dispun cu privire la situația iordanianului, precizează sursa citată.