Avocatul Poporului, anunţ important despre diferenţele dintre pensii

Publicat: Miercuri, 19 Iunie 2019 15:59 // Actualizat: Miercuri, 19 Iunie 2019 15:59 // Sursa: romaniatv.net

Avocatul Poporului a transmis Curţii Constituţionale, într-un punct de vedere, că Legea 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, aflată pe rolul CCR, are prevederi neconstituţionale, în sensul în care discriminează femeile în raport cu bărbaţii atunci când e vorba de vârsta de pensionare.

Avocatul Poporului sunsţine că există discriminare la pensionare între bărbaţi şi femei, funcţionari publici. "Prevederile art. 98 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici sunt neconstituţionale, în sensul că discriminează femeile, în raport cu bărbaţii, funcţionari publici, al căror raport de serviciu încetează la o vârstă mai înaintată. Acesta este punctul de vedere al Avocatului Poporului formulat în Dosarul nr. 857/2019, aflat pe rolul Curţii Constituţionale a României. În punctul de vedere trimis CCR, Avocatul Poporului a arătat, între altele, că, prin Hotărârea CJUE, din 18 noiembrie 2010 pronunţată în cauza C 356/09 s-a stabilit că o reglementare naţională care, pentru a promova accesul persoanelor mai tinere la piaţa forţei de muncă, permite unui angajator să concedieze salariaţii care au dobândit dreptul la pensie pentru limită de vârstă, în condiţiile în care femeile dobândesc acest drept la o vârstă cu cinci ani mai mică decât vârsta la care bărbaţii dobândesc acelaşi drept, constituie o discriminare directă pe criterii de sex, interzisă de Directiva 76/207/CEE", a transmis Avocatul Poporului, într-un comunicat de presă remis, miercuri.

Senatul a respins legea pensiilor. Viorica Dăncilă dă vina pe opoziţie, deşi voturile PSD-ALDE erau suficiente pentru adoptare

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Avocatul Poporului discriminare pensii legea pensiilor pensii pensii functionari
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
29 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H