Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul bătrânului bătut de un îngrijitor

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la cazul unui vârstnic în scaun rulant, care ar fi fost bătut de un îngrijitor în Centrul de Asistenţă Medico-Socială Lădeşti din judeţul Vâlcea, se arată într-un comunicat al instituţiei

31 aug. 2018, 12:30
Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul bătrânului bătut de un îngrijitor

Sesizarea vizează posibila încălcare a prevederilor legale privind protecţia persoanelor cu handicap şi dreptul la viaţă şi integritate fizică şi psihică.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la cazul unui bătrân de 83 de ani, imobilizat în scaun cu rotile, bătut de un îngrijitor în Centrul de Asistenţă Medico-Socială Lădeşti din judeţul Vâlcea. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 50 şi a art. 22 din Constituţia României privind protecţia persoanelor cu handicap şi dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică”, a precizat Avocatului Poporului.

Imagini cu un vârstnic, având un picior amputat, de la Centrul de Îngrijire Lădeşti, care prezenta vânătăi pe faţă şi pe mâini şi spunea că ar fi fost bătut de un îngrijitor, în luna iulie, au apărut pe 29 august în presă, iar autorităţile s-au autosesizat şi au început verificările în acest caz.

Poliţia a trimis la faţa locului o echipă operativă, procurorii au constituit dosar de cercetare penală, iar Consiliul Judeţean Vâlcea a dispus, de asemenea, verificări.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu efectuează cercetări pentru purtare abuzivă şi omisiunea sesizării, referitor la cazul vârstnicului din Centrul de Îngrijire Lădeşti care ar fi fost bătut de un îngrijitor, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Un bătrân, bătut la un centru de îngrijire din Vâlcea. S-a deschis dosar penal