Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la profesorul de religie care a bătut un elev

Publicat: Joi, 28 Martie 2019 16:31 // Actualizat: Joi, 28 Martie 2019 16:31 // Sursa: romaniatv.net

Avocatul Poporului (AP) s-a sesizat din oficiu referitor la posibila agresiune comisă de profesorul de religie asupra unui elev la şcoala din localitatea Baranca, judeţul Botoşani.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu referitor la posibilul caz de violenţă al unui profesor de religie asupra unui elev. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi protecţia copiilor şi a tinerilor", se arată într-un comunicat al AP.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Botoşani a dispus efectuarea unei anchete administrative la şcoala din localitatea Baranca, după ce un elev a fost agresat de profesorul de religie, a declarat, duminică, inspectorul şcolar general al ISJ, Gabriel Hârtie.

Potrivit acestuia, incidentul, în urma căruia elevul de 11 ani a ajuns la Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, va fi anchetat de Comisia de disciplină de la nivelul unităţii de învăţământ, sub monitorizarea ISJ.

Cazul copilului de la Baranca este anchetat şi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ), care a întocmit un dosar penal pe numele profesorului, care este şi preot.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei (MMB), Constantin Sturzu, a declarat luni că preotul acuzat că ar fi agresat, în timpul unei ore de religie, un elev de la şcoala din localitatea Baranca - comuna Cristineşti, din judeţul Botoşani, ar putea rămâne "fără binecuvântarea de a mai preda religie".

Oficialul MMB a adăugat că elevul care susţine că ar fi fost agresat de profesorul de religie aparţine unui alt cult religios şi că acesta nu era implicat în lecţii la ora de religie ortodoxă.

Salvaţi Copiii a informat miercuri că solicitat Avocatului Poporului implicarea în evaluarea şi monitorizarea "cazului de abuz".

Agresiunea de la Şcoala Baranca ar fi avut loc pe 22 martie, în timpul orei de religie. Mama copilului susţine că fiul său a fost tras puternic de ureche şi lovit cu capul de peretele clasei.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Avocatul Poporului copil bătut elev bătut profesor de religie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8351
RON
04 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H