Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul bătrânei jignite de un primar sucevean

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă în cazul bătrânei cu grad de handicap ce ar fi solicitat ajutorul primarului din comuna suceveană Cornu Luncii, edilul răspunzându-i cu jigniri și înjurături.

28 oct. 2015, 15:46
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul bătrânei jignite de un primar sucevean

Ancheta vizează posibila încălcare a art. 50, art. 52 și art. 22 din Constituția României privind protecția persoanelor cu handicap, dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică și dreptul la viață și la integritate fizică și psihică„, potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului.

Potrivit sursei citate, în articolul intitulat „Gheorghe Fron, filmat înjurând înfiorător și scuipând o bătrână aflată în genunchi în fața sa, pe holurile Primăriei”, publicat în cotidianul „Obiectiv de Suceava”, în 26 octombrie, se relatează că „Gheorghe Fron, primarul (…) comunei Cornu Luncii (…) înjură ca la ușa cortului și scuipă o bătrână din localitate venită să-i ceară ajutorul. Maria Tretiag și soțul ei (…) au primit o locuință socială într-un bloc din Cornu Luncii, însă apartamentul oferit familiei era o adevărată ruină. Pereții erau distruși, pe jos nu erau podele, în interior fiind doar un WC și o cadă. (…) O nouă problemă a apărut pe capul familiei Tretiag. Cei de la E-ON o amenință cu tăierea curentului electric din data de 1 noiembrie 2015, deoarece primarul Gheorghe Fron refuză să reînnoiască contractul de închiriere pentru locuința socială”.

Articolul relatează în continuare că „femeia a ajuns să se roage în genunchi de primarul comunei Cornu Luncii (…) pentru a nu rămâne fără curent în prag de iarnă. (…) Acesta nu pare să se lase impresionat de rugămințile bătrânei, pe care o înjură ca la ușa cortului și ajunge chiar să o și scuipe. Maria Tretiag a precizat că este supusă la un asemenea tratament de mai mult timp”.