Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu scandalul privind apa din Bucureşti

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la recentul incident legat de posibila lipsă de potabilitate a apei în anumite sectoare din Bucureşti şi solicită lămuriri din partea autorităţilor.

RomaniaTV.net
02 feb. 2019, 16:24
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu scandalul privind apa din Bucureşti

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la recentul incident legat de posibila lipsă de potabilitate a apei în anumite sectoare din Bucureşti şi solicită informaţii din partea Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Institutului Naţional de Sănătate Publică, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Mediului (Laborator calitate apă), aflat în coordonarea Ministerului Cercetării şi Inovării, Gărzii de Mediu, Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, precum şi Administraţiei Naţionale ,Apele Române, pentru a comunica situaţia actuală a calităţii apei potabile la nivelul Municipiului Bucureşti, cauzele poluării apei, planurile avute în vedere pentru remedierea problemei semnalate, precum şi strategia de prevenire a apariţiei unor situaţii asemănătoare, pentru viitor”, anunţă purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului, Matei Vîrtosu.
 
Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 şi art. 35 din Constituţie privind dreptul la ocrotirea sănătăţii şi dreptul la un mediu sănătos.

Citeşte şi: DSP acuză Apa Nova a ascuns populaţiei faptul că apa din Bucureşti nu era bună de băut. Reacţia Apa Nova