Avocatul Poporului va înainta Parlamentului şi Guvernului un raport privind violenţa în familie

Violența în familie reprezintă o încălcare gravă a dispozițiilor constituționale referitoare la dreptul la viață și la integritate fizică și psihică, iar autoritățile publice au obligația de a ocroti și respecta viața intimă, familială și privată a cetățenilor, a declarat Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, potrivit unui comunicat de presă, precizând că va înainta Parlamentului și Guvernului un raport pe această temă.

06 iun. 2017, 14:06
Avocatul Poporului va înainta Parlamentului şi Guvernului un raport privind violenţa în familie

Lupta împotriva violenței domestice, a încălcării drepturilor fundamentale ale omului și a abuzurilor îndreptate împotriva femeilor și copiilor a făcut obiectul unei întâlniri între Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, și Directorul Executiv al Asociației ‘Necuvinte’, Simona Voicescu, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Avocatul Poporului a declarat că instituția pe care o conduce a început demersurile în vederea elaborării unui raport special care va avea ca obiect violența în familie, raport ce va fi înaintat Parlamentului și Guvernului României.

În context, acesta a propus încheierea unui protocol de colaborare între instituția Avocatul Poporului și Asociația ‘Necuvinte’, documentul urmând să fie elaborat și semnat în cursul lunii iunie 2017.

‘În cadrul reuniunii, Simona Voicescu a precizat că asociația a depus în Parlamentul României o solicitare de modificare a Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal, respectiv art. 193 și art. 194 privind lovirea și alte violențe, respectiv vătămarea corporală, în sensul reducerii numărului de zile de îngrijiri medicale necesare de la 90 la 60, pentru ca statul să se sesizeze din oficiu. Victor Ciorbea a subliniat că instituția Avocatul Poporului susține necondiționat demersul Asociației ‘Necuvinte’ de modificare a dispozițiilor din Codul Penal’, se mai arată în comunicat.

Alături de Victor Ciorbea, la întâlnirea cu Simona Voicescu au mai participat și consilierii Dorina David și Monica Acatrinei.

Citeşte şi România, condamnată la CEDO pentru arestarea unui copil