Avocatul Poporului verifică restrângerea dreptului persoanelor cu deficienţe de auz de a-şi reînnoi permisul de conducere

Publicat: Marţi, 18 Decembrie 2018 10:52 // Actualizat: Marţi, 18 Decembrie 2018 10:52 // Sursa: romaniatv.net

Avocatul Poporului s-a autosesizat şi efectuează o anchetă în legătură cu restrângerea dreptului persoanelor care suferă de surditate sau cu deficienţe de auz de a-şi reînnoi permisul de conducere.

Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a articolului 50 din Constituţia României privind protecţia persoanelor cu handicap.

Mass-media a prezentat drept discriminatorie, către finalul lunii noiembrie, situaţia mai multor persoane surde sau cu deficienţe de auz, din judeţul Argeş, care nu au putut să îşi reînnoiască permisul de conducere (deşi conduc de zeci de ani), pentru că nu le-a mai fost dat avizul medical.

Conform celor relatate în presă, astfel de cazuri au continuat să apară şi în alte judeţe ale ţării, printre persoanele hipoacuzice afectate fiind şi oameni ale căror locuri de muncă depind de permisul de conducere. La baza acestei situaţii ar sta ambiguitatea provocată de un ordin al Ministerului Sănătăţii şi de o adresă transmisă de către Direcţia Generală de Asistenţă Medicală şi Sănătate Publică a Ministerului Sănătăţii tuturor direcţiilor de sănătate publică judeţene, în legătură cu examinarea medicală a persoanelor cu deficienţe auditive, în vederea obţinerii permisului de conducere, se precizează în comunicat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Avocatul Poporului permis de conducere
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8423
RON
14 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H