Avocatul Sorinei Pintea: „Nu se simte bine, va rămâne internată şi va face un nou test de analize. Nu are voie la vizite”

Sorina Pintea este internată într-un spital de stat din Capitală, acolo este supusă unor noi analize. Iată ce a declarat în exclusivitate la România TV avocatul fostului ministru

07 mart. 2020, 12:38
Avocatul Sorinei Pintea: „Nu se simte bine, va rămâne internată şi va face un nou test de analize. Nu are voie la vizite”

Avocatul Sorinei Pintea a oferit detalii despre  fostul ministrul al Sănătăţii. „Din pacate, nu se simte bine. Este pregatita de doctori pentru supunerea unui nou set de analize/investigatii. nu e internata pt o zi ci pentru o perioada mai lunga. Este un spital de stat, de profil, destul de competent – axat pe aceste boli autoimune. Stiu ce spăital este, dar nu va pot spune numele spitalului. Nu stiu sa existe aceasta discutie de mutare de la acest spital. Din ce stiu, sotul a venit sa ii aduca diverse lucruri de uz personal de care are nevoie. Suplimentar nu are dreptul sa fie vizitata. O singura vizita a fost si atat, nu avem voie sa mergem”, a declarat Viorel Mocanu la România TV.

Procedura se poate transfera la un organ de politie care se ocupa de controlul judiciar. În momentul in care doamna Pintea a  ajuns la spital am informat cu organul desemnat si i-am pus la dispozitie o copie dupa documentele de internare si urmeaza sa faca tranferul procedurii ca un alt organ de politie din Bucuresti sa preia temporar aceste atributii. In situatia in care dna Pintea o sa fie externata in urmatoarele 5 zile atunci procedura nu o sa fie facuta si cu prima prezenta in Baia Mare o sa se duca la IPJ Mures sa semneze tabelul de prezenta”, a spus Mocanu. 

Viorel Mocanu, avocatul fostului ministru se aștepta ca judecătorii să revoce total măsurile de arest preventiv. „Ne-am asteptat la această decizie de eliberare, ba chiar ne-am așteptat la o altă decizie de revocare totală a măsurii arestului preventiv. Măsura a fost dispusă să fie executată în Baia Mare, însă nu o impiedică cu nimic pe doamna Pintea să fie internată într-un spital din rețeaua națională a municipiului București, așa cum și azi s-a întâmplat ca ambulanța să fie chemată în arestul central.

Doamna Pintea a refuzat să meargă deoarece avea obligatia de a fi prezentă în fața judecătorilor, iar după ședința de judecată a fost transportată în arest, apoi la spital și după investigații, a fost readusă în arest pentru a-i fi făcute formalitățile de eliberare și ulterior internată într-un spital din București.”, a declarat avocatul Sorinei Pintea

Totodată, Viorel Mocanu a vorbit și despre propunerea făcut de Marcel Vela, ministrul de interne cu privire la transportul Sorinei Pintea la un spital din Mioveni, în condițiile în care aceasta trebuia să fie prezentă în dimineața următoare în fața instanței.

 
„Eu nu am o dispută cu ministrul Vela, dumnealui se pare că are o dispută cu mine! Mă simt onorat că mă bagă în seamă, mai ales că are și un purtător de cuvânt în persoana domnului Despescu. Faptul ca domnia sa a venit cu o ofertă, la un alt post de televiziune, față de Sorina Pintea de a transfera din arestul central la un spital din Mioveni la o oră întârziată, mi se pare mai mult decât deplasat.

Am avut o reacția publică faptul că această „ofertă” a domnului ministru era total deplasată și o calific ca o glumă macabră. Susțin aceste lucruri prin faptul că în București există mai multe spitale, mult mai dotate și cu un personal calificat. Nu am înțeles de ce această atitudine pe care o calific ca pe o șicană dat fiind faptul că deplasarea din București până la Mioveni, chiar și cu autospecială, durează 2 ore. Condamn acest gest ca fiind un act de continuare de umilire.”, a mai adăugat avocatul fostului ministru.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, vineri, contestaţia faţă de decizia de arestare preventivă depusă de fostul ministru al Sănătăţii şi a decis ca Sorina Pintea să fie eliberată. Astfel, fostul ministru va fi cercetat sub control judiciar.