Sorina Pintea, luată cu ambulanţa de la Arestul Central. Fostul ministru al Sănătăţii a leşinat în drum spre spital

Sorina Pintea a fost luată, vineri după-amiază, cu ambulanţa de la Arestul Central şi transportată la un spital din Capitală după ce judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au revocat măsura arestului preventiv pentru 30 de zile şi au decis ca fostul ministru al Sănătăţii să fie plasată sub control judiciar pentru 60 de zile. Potrivit unor surse România TV, Sorina Pintea a leşinat în ambulanţă cu care trebuia să ajungă la Spitalul Fundeni. 

RomaniaTV.net
06 mart. 2020, 15:08

Sorina Pintea a plecat cu ambulanţa de la Arestul Central, anunţă România TV. Fostului ministru al Sănătăţii i s-a făcut rău pentru că nu a mâncat de mai multe ore. Medicul de pe ambulanţă i-a pus o perfuzie şi s-a decis transportarea ei la un spital din Capitală, la Spitalul Fundeni sau Spitalul de Reumatologie.

Sorina Pintea va fi cercetată în libertate. Curtea de Apel a revocat măsura arestului preventiv pentru 30 de zile şi a decis cercetarea Sorinei Pintea sub control judiciar. 

Procurorii DNA o acuză pe Sorina Pintea de luare de mită. 

„În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina (…) ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect ‘proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente’, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească (n.r. – Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare) cu societatea comercială. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu ca manager şi ordonator de credite”, se arată în ordonanţa procurorilor.

Conform sursei citate, „în data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”. 

Sorina Pintea, plasată sub control judiciar

„Obligaţiile sunt cele obişnuite pentru cei aflaţi sub control judiciar. Fapta nu este foarte bine dovedită la acest moment şi de aceea şi  această lejeritate. Nu are voie să părăsească ţara, aceasta fiind o obligaţie a controlului judiciar”, a declarat avocatul Viorel Mocanu.

„Azi am invocat nelegalitatea unor probe folosite de procurori şi netemeinicia unor acte ale acestora. Nu s-a invocat nimic legat de cele văzute în spaţiul public în decursul acestei săptămâni”, a mai afirmat Mocanu. 

În ziua în care judecătorii au decis eliberarea ei, Sorina Pintea a mers din nou la spital pentru investigaţii medicale. 

Sorina Pintea suferă de dermatomiozită, o boală sistemică ce afectează cel mai frecvent pielea şi muşchii, dar poate afecta şi articulaţiile, esofagul, plămânii şi rar inima.


loading...