Avocatul Sorinei Pintea: „Domnul Vela ar fi bine să se abţină de la glume macabre”. Când va fi dus fostul ministru din nou la medic

Avocatul Sorinei Pintea, Viorel Mocanu, a reacţionat în urma anunţului lui Marcel Vela de joi seară, în care afirma că i-ar fi oferit fostului ministru al Sănătăţii opţiunea de a se trata la spitalul din Mioveni, dar aceasta ar fi refuzat.

RomaniaTV.net
05 mart. 2020, 21:03
Avocatul Sorinei Pintea: „Domnul Vela ar fi bine să se abţină de la glume macabre”. Când va fi dus fostul ministru din nou la medic

„Din actele dosarului medical rezultă că doamna Sorina Pintea ar urma să efectueze investigații suplimentare la un centru medical din București în data de 6 martie 2020, adică mâine, însă dupa orele 12.30, respectiv după soluționarea Contestației la Curtea de Apel București. Această programare a fost făcută urmare a investigațiilor minimale efectuate la Policlinica M.A.I. din data de 3 martie 2020, care au condus la propunerea de a fi efectuat un RMN pentru tot corpul și un CT la plămâni.

Astăzi, 5 martie 2020, în jurul orelor 19/19.20 a avut loc grefa cu domna Sorina Pintea, ocazie cu care nu era făcută nici o solicitare / ofertă din partea domnului Ministru Marcel Vela pentru Spitalul Penitenciarului Mioveni! din jud. Argeș.

Citeşte şi: Sorina Pintea a refuzat transferul la Spitalul Penitenciar din Mioveni. Anunţul a fost făcut de ministrul de Interne

Dacă domnul Ministru Marcel Vela a realizat acum, la orele 23:00, că ar trebui să facă această „ofertă” îl anunțăm pe această cale, oficial, că încă nu a fost înaintată ,,oferta” drept urmare nici refuzată.

Dacă se gândește domnia sa, împreună cu echipa sa de strategi, că ar fi bine să facă acest lucru peste noapte, la această oră – ar fi bine să se abțină de la glume macabre. Mai mult, doamna Sorina Pintea, dacă dânșii nu cunosc procedura, are obligația ca mâine, 6 martie 2020, ora 9, să fie prezentă la judecarea Contestației și orice spital din rețeaua natională publică din Municipiul București (Colentina, Fundeni, Floreasca, Universitar) sunt mult mai aproape, mai dotate si mai eficiente.
Or, a veni la aceasta oră cu o astfel de propunere, înseamnă că dânsul este unul dintre artizanii „sarabandei cătușelor”, cât și a actelor de umilire!”, se arată în comunicatul oficial emis de avocatul Viorel Mocanu.

Citeşte şi: Avocatul Sorinei Pintea, după ce ANI l-a găsit incompatibil: „Regie ieftina deja patentata! Mesaj clar de a mă retrage din apărare”

Sorina Pintea este acuzată pentru luare de mită în formă continuată. DNA susţine că există probe că Sorina Pintea a luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezentau 7% din valoarea unui contract de la Spitalul din Baia Mare.

Sorina Pintea a contestat deja măsura arestului preventiv. Curtea de Apel Bucureşti a stabilit să judece vineri, 6 martie, contestaţia depusă de fostul ministru al Sănătăţii.