Avort 200 lei vs. alocaţie copii 42 lei/lună

Parlamentarii noştri au găsit soluţia, zic ei, pentru stoparea avorturilor şi, implicit, pentru creşterea natalităţii: avizul psihologic. Un fel de carnet de avort pe care îl obţii de la psiholog. Aşa cum viitorii şoferi se duc la cursuri, află cum se conduce o maşină, află regulile de circulaţie şi riscurile la care se expun singuri când s-au suit în maşină şi au pornit la drum, cam aşa se întâmplă şi cu femeia care vrea să facă un avort.

RomaniaTV.net
21 apr. 2012, 09:16
Avort 200 lei vs. alocaţie copii 42 lei/lună

Pentru a i se îmâna avizul psihologic pentru avort, ea va primi lecţii despre cum s-a petrecut concepţia, despre cum a evoluat copilul de la concepţie, la săptămâna de sarcină curentă, despre riscurile la care se expune femeia în urma intervenţiei chirurgicale şi despre riscurile psihice ulterioare avortului.
Mai mult, i se prezintă şi un „tablou” al fătului pentru sensibilizare. După ce a luat la cunoştinţă toate acestea, femeia are timp de gândire 5 zile. Dar decizia îi aparţine, zic aleşii, femeia este singura care decide dacă va face sau nu avortul.

Nu ţin partea nimănui. Nici a femeilor care vor să facă avort, nici a celor care sunt total împotriva avortului. Fiecare are dreptul să facă ce vrea cu viaţa şi cu propriul corp.

Însă eu văd cel puţin două aspecte importante în această propunere de avort cu aviz psihologic.

Citiţi aici mai mult