Aya s-a născut printre ruine, după cutremurele devastatoare. Mii de oameni au vrut să o adopte, părinții și frații nou-născutei au pierit

Aya a fost născută sub ruine, în Siria, la scurt timp după cutremurele devastatoare care au luat zeci de mii de vieți omenești.

10 feb. 2023, 11:22
Aya s-a născut printre ruine, după cutremurele devastatoare. Mii de oameni au vrut să o adopte, părinții și frații nou-născutei au pierit

În acest peisaj tragic, în care numărul morților și al răniților crește de la o oră la alta, se mai întâmplă și miracole. O fetiță s-a născut printre ruine, însă mama ei și-a pierdut viața în urma cutremurelor puternice. Femeia și-a protejat copila cu propriul trup, iar ulterior salvatorii au scos-o în viață de sub dărâmături. Nici tatăl micuței nu a reușit să supraviețuiască.

Când au auzit povestea copilei nou-născute, mii de oameni s-au oferit să o adopte. Cel care va avea grijă de micuță este un frate al bunicului fetei.

Nou-născuta a primit numele de Aya, care în arabă înseamnă ”un semn de la Dumnezeu”. Părinții și toți frații copilei au murit, iar mii de persoane și-au dorit să poată să dea o mână de ajutor și să-i dea copilei șansa de a crește într-o familie.

Citește și Miracole printre ruinele din Turcia. Un băiețel de 3 ani a fost salvat de pomierii din Republica Moldova. Copilul s-a luptat pentru viața lui peste 75 de ore

Locuința bărbatului care o va îngriji pe Aya a fost distrusă. El și familia au reușit să scape cu viață din clădire, iar acum el și ceilalți 11 membri ai gospodăriei sale locuiesc într-un cort.

”După cutremur, nimeni nu poate sta în casa sau clădirea sa. Doar 10% din clădirile de aici sunt sigure pentru a trăi în ele şi restul sunt de nelocuit”, a afirmat el, prin mesaje vocale.

Micuța Aya a fost găsită, luni după-amiază, la mai bine de zece ore de la izbucnirea cutremurului. Copila era încă legată prin cordonul ombilical de mama ei Afraa Abu Hadiya, care a murit împreună cu soţul ei şi cu ceilalţi patru copii ai lor, cu doar câteva ore înainte de intervenția salvatorilor. Din fericire, starea nou-născutei se îmbunătățește pe zi ce trece.

Citește și Bilanț cutremure Turcia și Siria. Peste 21.000 de morţi şi 80.000 de răniţi. Salvatorii continuă să caute supraviețuitori sub dărâmături

Miracole printre ruinele din Turcia

Pritre ruinele tragediei din Turcia se mai întâmplă și miracole. Un copilaș de doar 3 ani a fost salvat de o echipă de salvare din Republica Moldova, la 75 de ore de la producerea cutremurului. Moldovenii au decis să răspundă pozitiv apelului de ajutor lansat de Executivul din Turcia, motiv pentru care au trimis un convoi de mașini și o echipăde căutare-salvare.