„Azilele Groazei” | Premierul Marcel Ciolacu convoacă miniștrii la raport. Cui cere demisia șeful PSD

Marcel Ciolacu, premierul PSD al României, promite să facă ordine după ce au apărut în spațiul public imagini terifiante din „Azilele Groazei". Astfel, pentru duminică, 9 iulie, oficialul de la Palatul Victoria a stabilit o ședință cu toți miniștrii din cabinetul său. 

08 iul. 2023, 22:44
„Azilele Groazei” | Premierul Marcel Ciolacu convoacă miniștrii la raport. Cui cere demisia șeful PSD

Marcel Ciolacu va convoca o ședință cu miniștrii care au responsabilități în dosarul „Azilelor Groazei” duminică, 9 iulie, de la ora 14:00.

Premierul a solicitat miniștrilor de Interne – Cătălin Predoiu (PNL) și de Justiție – Alina Gorghiu (PNL) să vină cu explicații clare privind evenimentele din azile. Ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD) va participa și el la discuție, la solicitarea premierului Marcel Ciolacu (PSD).

Cui cere demisia premierul Marcel Ciolacu, după scandalul „Azilele Groazei”

Până în prezent, solicitările lui Marcel Ciolacu privind demiterile la nivelul autorităților care trebuiau să facă inspecții în aceste azile nu s-au realizat. Mai precis, premierul a solicitat demiterea întregii conduceri la nivel național a Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială, dar și a liderilor de la nivelul județului Ilfov.

De asemenea, liderul PSD a cerut și destituirea conducerii Autorității pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, solicitare ce nu a fost pusă încă în practică.

Iată declarațiile lui Ciolacu, de vineri:

„Mi-aş fi dorit astăzi să vorbesc despre măsurile economice, sociale, pe care urmează să le luăm în ședința de Guvern. Dar atât eu, cât şi dvs, am văzut ce s-a întâmplat în acele azile ale groazei, aşa cum au fost denumite, pe bună dreptate, de către presă. Oameni în vârstă, bolnavi, vulnerabili, care în loc să fie ajutaţi, au fost efectiv torturaţi.

Eu, personal, vă spun sincer, nu am putut parcurge toate stenogramele apărute în presă. Cred că acest grup infracţional organizat, cu complicitatea unor funcţionari, trebuie să răspundă cât mai repede (…)”, a comentat Ciolacu.