AZILUL GROAZEI din Buzău a fost închis. Bolnavii au fost transferaţi la alte centre

Azilul groazei din Aldeni, judeţul Buzău, unde în luna aprilie au fost descoperite abuzuri şi neglijenţe grave asupra bolnavilor, va fi închis pentru modernizare. Pacienții vor fi preluaţi de primăriile din Capitală, de care aparţin. Primii 25 de bolnavi au fost duşi deja la un cămin din judeţul Ilfov.

01 aug. 2014, 06:55
AZILUL GROAZEI din Buzău a fost închis. Bolnavii au fost transferaţi la alte centre

Azilul din Aldeni, judeţul Buzău, a ajuns în atenţia autorităţilor în luna aprilie, când un ONG a susţinut că bolnavii sunt bătuţi, sedaţi şi legaţi de paturi, potrivit România TV. Afirmaţiile au fost întărite şi de declaraţiile unei angajate, care a decis să rupă tăcerea.

În urma controalelor, căminul a fost amendat cu 5.000 de lei, dar problemele nu au fost remediate. „Datorită faptului că măsurile dispuse de inspectorii sociali nu au fost îndeplinite nici după trei luni de la emiterea lor, precizăm că este posibil ca Ministerul Muncii să dispună retragerea acreditării de furnizor de servicii sociale fundației Al. Ioan Cuza, azilul Aldeni„, a declarat purtătorul de cuvânt al AJPIS Buzău, Dana Bănică.

Primăriile din Capitală, care plăteau zeci de mii de lei pentru cei 89 de pacienți de la Aldeni, au decis să îi transfere la alte cămine.

Primii 25 de bolnavi au fost mutați deja la un cămin din Bragadiru, judeţul Ilfov. Treptat, toți pacienții vor fi transferați la alte centre.

CITEŞTE ŞI: Noi dezvăluiri din căminul GROAZEI de la Aldeni. Pacienţii sunt trataţi INUMAN şi ABUZAŢI SEXUAL