Noi dezvăluiri din căminul GROAZEI de la Aldeni. Pacienţii sunt trataţi INUMAN şi ABUZAŢI SEXUAL

Căminul privat pentru vârstnici şi adulţi cu dizabilităţi din Aldeni rămân un azil al groazei pentru pacienţii internaţi acolo. Aceste lucru este dezvăluit de o angajată a instituţiei, care arată că nimic nu s-a schimbat după ancheta din urmă cu câteva luni a autorităţilor.

RomaniaTV.net
18 iul. 2014, 06:24
Noi dezvăluiri din căminul GROAZEI de la Aldeni. Pacienţii sunt trataţi INUMAN şi ABUZAŢI SEXUAL

În luna aprilie, Consiliul Judeţean Buzău a declanşat o anchetă la Căminul privat de vârstnici şi adulţi cu dizabilităţi din Aldeni, considerat de Centrul de Resurse Juridice drept „centru de tortură”. În ciuda celor descoperite, căminul a rămas deschis şi, mai mult, nimic nu s-a schimbat.

Acum, la mai bine de trei luni distanţă, o angajată a căminului rupe tăcerea şi povesteşte că tinerii şi adulţii din cămin sunt trataţi inuman. Aceştia sunt ţinuţi nemâncaţi, sunt sedaţi pentru a nu deranja personalul angajat, sunt legaţi de paturi, iar noaptea sunt încuiaţi în camere şi lăsaţi să doarmă dezbrăcaţi, direct pe muşamalele aşternute pe saltele. Iar asta pentru că personalul angajat este absolut insuficient pentru cei 90 de rezidenţi ai căminului.

Printre ororile din cămin se numără şi abuzuri sexuale între pacienţi, potrivit TVR.

Administratorul căminului a încercat să demonteze toate acuzele aduse de angajată, dar chiar în acel moment o ambulanţă preluase de la cămin o pacientă care îşi făcuse rău singură, înghiţind mai multe cuie.

Cazul căminului din Aldeni este anchetat de procurori. Agenţia pentru Prestaţii Sociale Buzău, cea care a acreditat căminul, a găsit multe nereguli la un control făcut în primăvară şi a transmis un plan de măsuri şi un termen pentru realizarea acestora. Directorul nu a respectat nici planul şi nici termenul dat şi a fost amendat cu 5.000 de lei, pe care nu i-a plătit, încă, după ce a depus contestaţie.

În centrul privat de la Aldeni stau vârstnici şi persoane cu probleme psihice aflate în grija statului. Mai multe primării din Bucureşti plătesc pentru oamenii internaţi acolo.