B1 TV, amendat de CNA din cauza unor comentarii făcute de Banciu

CNA a amendat B1 TV cu 30.000 de lei, din cauza emisiunii "Lumea lui Banciu" difuzată pe 4 februarie, în care realizatorul Radu Banciu a făcut comentarii care au fost considerate xenofobe.

07 apr. 2015, 17:54
B1 TV, amendat de CNA din cauza unor comentarii făcute de Banciu

Sancţiunea a fost aplicată la propunerea membrului CNA Radu Călin Cristea, cu şase voturi „pentru” (Valentin Jucan, Viorel Buda, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea), în timp ce Monica Gubernat şi Florin Gabrea au votat „împotrivă”.

Membrii CNA au considerat că unele comentarii făcute de Radu Banciu au fost jignitoare la adresa comunităţii musulmane. Astfel, în acest caz, cei mai mulţi membri ai CNA au considerat că B1 TV a încălcat articolul 47, alineatul 1 din Codul audiovizualului, potrivit căruia „Este interzisă difuzarea în programele audiovizuale a oricăror forme de manifestări antisemite sau xenofobe”.

Citeşte şi Radu Banciu, reacţie dură despre RELIGIA ÎN ŞCOLI: „Lăsaţi-ne dracului în pace”

Pe de altă parte, CNA a reţinut în aceeaşi sancţiune faptul că B1 TV a redifuzat, pe 1 martie, un material despre averea şefului penitenciarului Jilava, Cătălin Stroe. Pentru acest material, B1 TV a primit o amendă de 10.000 de lei de la CNA, în şedinţa din 24 februarie.

Reprezentantul televiziunii B1 TV, Rareş Aniţa, a spus că Radu Banciu a exprimat o opinie în emisiunea sa, precizând că legislaţia nu interzice abordarea niciunui subiect, scrie Mediafax. În ceea ce priveşte reluarea materialului referitor la averea şefului penitenciarului Jilava, Rareş Aniţa a spus că B1 TV l-a redifuzat ca o formă de protest faţă de sancţiunea aplicată iniţial de Consiliu. Rareş Aniţa a mai spus că materialul a fost redifuzat şi în contextul apariţiei unor noi informaţii privind neregulile din penitenciarele din România.

Citeşte şi CNA a comunicat lista posturilor „must carry” pentru 2015. Zu TV, printre noutăţi, Mynele TV – OUT


loading...