Baba, contrazis de ENEL: Nu s-au înregistrat căderi de tensiune în zona Ministerului Educaţiei

Haos la înscrierea în clasa zero. Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a declarat că problemele apărute la serverul pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I au apărut din cauza unor căderi de tensiune. Informaţia este însă dezminţită de reprezentanţii Enel. Aceştia spun că nu a fost nici o cădere de tensiune în noaptea de duminică spre luni, în zona în care se află Ministerul Educaţiei.

RomaniaTV.net
05 mart. 2012, 13:10
Baba, contrazis de ENEL: Nu s-au înregistrat căderi de tensiune în zona Ministerului Educaţiei

Oficialii Enel spun că nu a fost nicio avarie, iar toate serverele de acest gen au sisteme de siguranţă care intră în funcţiune automat, în momentul opririi alimentării cu energie electrică. Aceştia susţin că la adresa unde se află serverul ministerului nu s-a înregistrat nicio pană de curent.

Compania Enel Distribuţie Muntenia nu a înregistrat căderi de tensiune sau întreruperi ale alimentării cu energie electrică a abonaţilor de pe strada General Berthelot în cursul nopţii de duminică spre luni, 4/5 martie 2012. Nu au fost înregistrate sesizări în call-centerul tehnic din partea abonaţilor din această zonă sau din partea Ministerului Educaţiei, nici în cursul nopţii de 4-5 martie, nici în cursul dimineţii de 5 martie 2012 referitor la lipsa tensiunii sau a unor căderi de tensiune în zonă„, au spus reprezentaţii Enel, la solicitarea România TV.

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a declarat, luni, că a dispus declanşarea unei anchete privind problemele apărute la hardware, precizând că acestea nu au ţinut de softul de înscriere al copiilor în clasa pregătitoare.

Ministrul Baba a spus că în cursul nopţii de duminică spre luni au fost două căderi de tensiune, respectiv la ora 2.00 şi la ora 4.00.

Cătălin Baba a precizat că a dispus o anchetă la nivelul tuturor structurilor Ministerului Educaţiei şi la agenţia ROEDU NET (agenţia de administare a reţelei naţionale de informatică pentru educaţie şi cercetare-n.r.), care administrează partea de IT. El a amintit că au fost căderi de tensiune succesive, astfel că dacă se va stabili că din acest motiv au apărut problemele, nimeni nu va fi sancţionat, însă în cazul unei neglijenţe în serviciu, se vor lua măsuri administrative.

Purtătorul de cuvânt al MECTS, Tudorel Urian, a declarat şi el luni că firma care se ocupă de sistemul informatic este Siveco şi că în cursul nopţii au fost două căderi de tensiune, respectiv la ora 2.00 şi la ora 4.00, „din cauza cărora s-a spart hardul”.

Înscrierile pentru clasa pregătitoare, dar şi pentru clasa I au început cu stângul. Câteva ore bune, aplicaţia de înscriere nu a putut fi folosită.