Baba lasă TVR pentru Guvern

Cătălin Baba, nominalizat pentru postul de ministru al Educaţiei din partea PDL, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că după ce va fi învestit îşi va da demisia din CA al TVR, întrucât ar fi incompatibil în condiţiile în care ca şi ministru va fi ordonator principal de credite.

RomaniaTV.net
08 feb. 2012, 17:13
Baba lasă TVR pentru Guvern

„Întrucât ca ministru aş fi ordonator principal de credite, aceasta este incompatibilă cu funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al TVR”, a spus Cătălin Baba.

El a precizat că dacă va fi învestit ca ministru al Educaţiei îşi dă demisia din Consiliul de Administraţie al TVR, locul lui urmând să fie ocupat de membrul supleant validat odată cu el.

Preşedintele PDL, Emil Boc, i-a anunţat, oficial, pe Gabriel Berca, Bogdan Drăgoi, Lucian Bode, Alexandru Nazare, Cristian Petrescu, Răzvan Mustea, Cătălin Baba, Claudia Boghicevici şi Stelian Fuia drept nominalizaţi de partid pentru Cabinetul Ungureanu. Cătălin Baba, secretar de stat la Ministerul Educaţiei, a fost nominalizat pentru portofoliul Educaţiei.

Cătălin Baba este reprezentantul Guvernului în Consiliul de Administraţie al TVR din iunie 2010. Cătălin Baba, propus de conducerea PDL la Ministerul Educaţiei, este unul dintre apropiaţii fostului premier Emil Boc, a fost consilier al acestuia la Guvern şi a fost promovat secretar de stat la Educaţie. El a fost acuzat de acte de corupţie de către conducerea Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj.

Cătălin Baba este unul dintre colaboratorii apropiaţi ai lui Emil Boc şi face parte din grupul de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul UBB Cluj care l-a urmat pe fostul premier la Bucureşti după numirea acestuia în fruntea Guvernului.

Cătălin Baba, născut în 1967, a absolvit prima facultate, cea de Medicină Veterinară a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, în anul 1995, urmând în paralel cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB), încheiate doi ani mai târziu.

Baba a fost ales în 2001 prodecan, iar în 2004 decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice, instituţie unde Emil Boc deţinea funcţia de lector universitar şi unde preda cursuri privind sistemul politic românesc.

Cătălin Baba a colaborat cu Emil Boc imediat după ce acesta a fost ales primar al municipiului Cluj-Napoca, în iunie 2004, an în care s-a ocupat de stabilirea „diagnozei organizaţionale” a Primăriei Cluj-Napoca, iar ulterior de elaborarea strategiei de dezvoltare pe termen mediu a municipiului în perioada 2006-2007. El a intrat în PDL, partid condus de Emil Boc, în anul 2008.