„Baba Vanga a Marii Britanii”, maica Shipton din peşteră, a făcut trei predicţii cruciale: „Nordul se va despărţi de Sud, iar un vultur născut din gura Leului va aduce război la fiecare uşă a lumii”

Baba Vanga din Marea Britanie. Într-o peșteră sinistră din North Yorkshire, a fost crescută o ghicitoare ale cărei trei profeții principale s-au adeverit.

04 mart. 2024, 16:57
„Baba Vanga a Marii Britanii”, maica Shipton din peşteră, a făcut trei predicţii cruciale: „Nordul se va despărţi de Sud, iar un vultur născut din gura Leului va aduce război la fiecare uşă a lumii”

Maica Shipton, Baba Vanga britanică din secolul al XV-lea, a trăit într-o peșteră întunecată și umedă din pădure când era copil mic, după ce mama ei a fost respinsă de comunitatea lor din Knaresborough, North Yorkshire, potrivit mirror.co.uk

Ursula Southeil (1488-1561) cunoscuta si Southill, Soothtell sau Sontheil, sau „maica Shipton”, se spune că a fost o ghicitoare şi proroacă britanică. Profețiile ei i-au fost publicate abia după moarte, în anul 1641, şi conțineau o serie de previziuni care au făcut furori. Una dintre edițiile cele mai notabile cu profețiile maicii Shipton a fost publicată în 1684. Acesta conţinea o scurtă biografie, care atesta că femeia s-a născut în Knaresborough, Yorkshire, într-o pesteră (acum muzeu în aer liber).

Nostradamus 2024. Ce avertismente sumbre sunt în versetele profetice pentru acest an

Agatha Southtale, pe atunci în vârstă de cincisprezece ani, a născut-o pe Mama Shipton, al cărei nume real era Ursula Southeil, în 1488. Dar chiar și pentru acele vremuri, primii ei ani au fost dificili. Ea și mama ei au fost alungate de comunitatea lor și obligate să trăiască într-o peșteră izolată. Artefacte ciudate, cum ar fi ursuleți de pluș, haine și păr uman atârnând deasupra intrării, împodobesc acum peștera.

Asta până când o familie din Knaresborough a decis să le fie milă de copil și de mama ei adolescentă, salvându-le din peșteră. Mama Shipton avea doar doi ani când au fost salvate. Legenda spune că era malformată, că chicotea în loc să plângă și că putea vedea în viitor. Mulți au crezut că unele dintre profețiile ei s-au adeverit.

Ea a prezis evenimente precum Marele Incendiu din Londra din 1666, dispariția regelui Henric al VIII-lea în 1547 și ascensiunea lui Napoleon Bonaparte în 1769. Regele Henric avea șaizeci și nouă de ani când a murit, deși majoritatea evenimentelor au avut loc după moartea ei.

Deși a avut un public devotat, care i-a documentat meticulos viața și profețiile, mulți din Knaresborough au crezut în continuare că este o vrăjitoare.

Se crede că peștera, care este în prezent o destinație turistică populară, există de 10.000 de ani. În incintă se află, de asemenea, un mic muzeu care relatează povestea vieții ei. Knaresborough a fost locul unde a fost înmormântată. Există o credință populară conform căreia, dacă atingi cu nasul statuia de la mormântul ei, ea îți va îndeplini dorința. Ea a fost asemănată cu mistica oarbă Baba Vanga din Bulgaria, ale cărei profeții au continuat să se materializeze chiar și după moartea ei, în august 1996. Unii susțin că ea a prezis atât 11 septembrie 2001, cât și invazia lui Vladimir Putin în Ucraina.

Dacă era ceva prin care „maica Shipton” putea fi recunoscută pe stradă era urâţenia. Femeia era din cale afară de urâtă. Atât de urâtă, ca ieşea doar noaptea. A fost atât de urâtă, încât numele său a fost folosit pentru a denumi o specie de molie care are pe aripi un colorit care aduce cu trasaturile fizice ale feţei mamei Shipton, din profil (Mother Shipton moth). Cartea mai susține că s-a căsătorit la 24 de ani cu Toby Shipton, un tâmplar local, cu care a avut o căsătorie dificilă, bărbatul o bătea destul de des. Ursula Southeil şi-a petrecut viaţa ghicind şi făcând bani cu predicțiile ei, de-a lungul vieții ei. Chiar şi familia Regală a apelat la serviciile ei, multe dintre predicţiile „maicii Shipton” indreptandu-se catre soarta familiei Regale.

Ea a prezis corect dizolvarea Bisericii Catolice sub Henry al VIII-lea, căderea cardinalului Wolsey, moartea prematură a lui Henry, fiul lui Edward al VI-lea și ascensiunea Reginei Elisabeta la tronul Angliei. Multe din viziunile ei s-au adeverit cu o claritate șocantă și specifică, descriind amănunţit evenimente regionale, dar şi soarta Pământului și a omenirii. Ea a devenit în scurt timp un profet temut şi respectat în întreaga Anglie, iar numele ei a început să fie rostit în șoaptă, discret. Ca şi Nostradamus, ca să atragă imaginația publicului și cel mai probabil pentru a evita, de asemenea, acuzaţii de vrăjitorie, Ursula Southeil şi-a publicat profețiile în rime și versete. A murit în Clifton, Yorkshire, în 1561, cu cinci ani înainte de Nostradamus. O colecţie rară, cu profețiile Maicii Shipton a fost publicată acum treizeci de ani. Manuscrisele au fost găsite de către o femeie, într-un borcan, la Biblioteca Mitchell, în Sydney, Australia (în prezent Biblioteca de Stat din New South Wales). Aceasta le-a transcris în totalitate, reușind să le aducă la lumină. Originalele au fost păstrate într-o cameră încuiată, împreună cu multe alte volume de scrieri profetice considerate nepotrivite pentru vizualizare de către publicul larg. Aceste versete rare de la maica Shipton par să aibă indicații profetice şi pentru zilele noastre, evident, deschise interpretării.

Carute de fier vor merge fără cai şi vor umple lumea de durere” (probabil se referă la autovehicule și accidente)

În jurul lumii gândurile oamenilor vor zbura rapid ca şi când ai clipi din ochi. Omenirea îmblânzeşte apele şi lumea se aprinde. Ce ciudat și totuși va deveni realitate„. (Probabil telefon, radio, televiziune și internet. Construcţia de baraje, dar şi electricitatea)

Sub apa, oamenii vor umbla. Vor merge, vor dormi, vor vorbi”. (Submarine, tehnică de scufundare, explorarea adâncurilor)

„Și în aer oamenii se vor vedea.  În alb și negru și chiar verde. Un om mare va veni și pleca.” (Aeronave)

„În apă, fierul va pluti la fel de ușor ca o barca de lemn. Aur mult va fi găsit în piatră şi în pământ încă necunoscut”. (Nave din fier și oțel și o descriere a unui zăcământ de aur încă nedescoperit.}

„Un război mare va urma unde locuiesc păgânii și turcii.

„Ţări se vor bloca în aprige certuri şi vor căuta să se omoare reciproc. Nordul se va despărţi de Sud, iar un vultur născut din gura Leului va aduce război la fiecare ușă a lumii„. (Probabil un război între țările nordice sau aluzie la Războiului Civil American)

„Când cea mai înverșunată ceartă se va face, Anglia și Franța vor fi ca unul” (Probabil Al Doilea Război Mondial – Anglia și Franța, ca aliați}

„În acele minunate îndepărtate de zile, femeile adoptă o nebunie. Se vor îmbrăca la fel cu bărbații, pantaloni vor purta. Îşi vor tăia părul, vor merge călare pe calul de aramă, ca vrăjitoarele pe mături. 

„Și răcnind, monștri cu oameni pe culme par să mănânce recolta verde. Și oamenii vor zbura ca păsările şi vor renunţa la cal și plug”. (Masini de recoltare și tractoare)

Semnele vor fi acolo pentru toți să le citească, omul va face cele mai atroce fapte. Omul va ruina viața celor necoapte, luându-le  să le fie soții. Va comite crime brutale şi sângeroase în numele cunoaşterii. Apoi omul va merge cu morţii, iar morţii vor merge cu omul.

„Regii vor face false promisiuni şi vor vorbi de dragul cuvintelor. Naţiile se vor întâlni pe câmpul de luptă într-un război oribil, cum nu s-a mai văzut. „

„Atunci când trei giganţi îşi vor aduna respirația și vor vomita noroi, gheață și moarte,  un mare oraș va pieri înghițit de cutremur. Tot atunci, creştinii se vor lupta între ei, iar naţiunea galbenă va căpăta o mare putere de la un urs puternic cu care s-au culcat.”

„Aceşti doi tirani puternice nu vor reuși să-şi facă planul, ei nu reușesc să împartă lumea în două. Dar faptele lor aduc boală mare, lasand mulţi morți. Și vracii nu vor găsi niciun leac, pentru ca nu există,  acest lucru este mai rău decât lepra”

„Pentru cei care vor mai fi în secolul din urmă, să fugă în munți și peșteri, mlaștini și păduri. Furtuni vor fi, oceanele vor veni în hohote, atunci când Gabriel va sta pe mal, suflând din corn. Tărâmuri vechi mor, altele noi se nasc. Un dragon de foc va traversa cerul de șase ori înainte ca pământul să moară. Omenirea va tremura neputincioasă pentru că va şti şi nu va putea face nimic. Timp de șapte zile și șapte nopți omul va urmări această priveliște minunată. Mările se vor ridica să muște malul și apoi munții vor începe să urle și să împartă cutremure. Și când coada dragonului a plecat plecat omul uită și zâmbește şi nu va învăţa nimic. Prea târziu, prea târziu pentru omenire, care şi-a ales soarta. Zambetul lui mascat, falsa lui grandoare, va atrage furia zeilor, care se amestecă și trimit dragonul înapoi.  tot omul va fugi. Rege, domn sau iobag. Apa va fi otravă. Deşi limpede, e otravă. Taramuri se vor sparge din nou, nimic nu va mai fi la loc. Crezi că ciudat? Ce spun va deveni realitate”.

„Și într-un tărâm îndepărtat, barbati alesi, o bandă mică, vor trebui să părăsească muntele lor solid, ascuns de toţi. Cei puţini şi buni vor conta. Ei vor începe din nou rasa umană. Dar nu pe taramul vechi, ci pe cel nou, creat de ape. Tara din mare se ridică uscată, curată și moale. Curată de murdăria omenirii, va fi sursa dinastiei omului nou. Iar cei care trăiesc aici nu se vor mai teme vreodată de coada dragonului. Iar oamenii vor uita din nou. Crezi ca e ciudat? Dar va fi! „

„Greşeală! Omul face o ultimă greşeală! Înainte să-şi reconstruiască rasa, un șarpe de argint vine din văzduh și va vărsa oameni de gen necunoscut. Aceia se vor amesteca cu omul şi vor lumina mintea omului viitor. Vor creşte împreună vor vrea să le arătăm cum să trăiască și să iubească. În schimb, ei ne vor înzestra copiii cu a doua vedere.  Astfel, Epoca de Aur va începe. Dar nu uita, coada dragonului este semnul căderii omenirii și declinul omului. Și dacă pentru această profeție mă vor arde pe rug, eu asta văd şi asta spun. Corpul meu neînsemnat și sufletul meu eliberat. Crezi că blasfemie totală? Te înșeli! Aceste lucruri au venit la mine aşa cum această profeție va ajunge sa fie!”

Trei evenimente majore dau omenirea peste cap în 2024. Previziunile făcute de Baba Vanga

Chiar dacă Baba Vanga a plecat dintre noi la vârsta de 86 de ani, în anul 1996, previziunile ei continuă să circule în jurul lumii.

Baba Vanga a știut să prezică atacurile asupra Turnurilor Gemene, începutul și sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, dezintegrarea URSS, moartea prințesei Daiana sau chiar Brexit-ul, iar pentru 2024 vine cu alte previziuni înfiorătoare.

Citește și Baba Vanga de România, Maria Ghiorghiu, premoniție sumbră: „Curtea s-a umplut de ape tulburi și au cuprins și clădirile”

Vangelia Pandeva Dimitrova s-a născut în Bulgaria și nu a fost mereu nevăzătoare, ci a orbit în copilărie din cauza unei tornade. De-a lungul anilor, s-au scris mai multe cărți despre viața sa, dar și despre toate previziunile pe care le-a făcut. Se pare că celebra mistică bulgară, poreclită „Nostradamus din Balcani”, ar fi avut o serie de profeții și pentru anul 2024.

Previziunile făcute de Baba Vanga pentru 2024

1. Asasinarea lui Vladimir Putin

Potrivit ladbible.com, Baba Vanga a susținut că liderul de la Kremlin va fi asasinat de cineva din țara lui, în anul 2024. Cu toate acestea, Rusia continuă să nege orice speculație în jurul liderului rus în vârstă de 71 de ani.

2. Atacurile teroriste vor crește în Europa

De asemenea, despre atacurile teroriste „Nostradamus din Balcani” a spus că teroriștii vor crea un adevărat haos în spațiul european. Totodată, clarvăzătoarea a prezis că o „țară mare” va efectua mai multe teste sau atacuri cu arme biologice pe parcursul anului 2024.

3. Criză economică uriașă

Conform Babei Vanga, tot în 2024, o criză economică majoră este pe cale să izbucnească. Aceasta a specificat că mai mulți factori vor contribui la această criză, precum creșterea nivelului datoriilor, tensiuni geopolitice și transferul puterii economice de la Vest către Est.

4. Evenimente climatice terifiante

Aceasta a prezis că va exista o modificare a orbitei, care are loc, de obicei, pe o perioadă lungă de timp. Dacă acest lucru se întâmplă într-o perioadă scurtă de timp, ar putea provoca probleme, inclusiv perturbarea climei și o creștere a nivelului radiațiilor.

Citește și Baba Vanga, predicţii înspăimântătore pentru 2025. România va fi direct afectată