„Baby Fenomeno face o cursă senzaţională!” Presa internaţională laudă performanţa lui David Popovici. Câţi decibeli au fost în sală la doborârea recordului

David Popovici a câştigat, sâmbătă, medalia de aur în proba de 100 m liber, la Campionatul European de nataţie pentru seniori, la Roma. El a stabilit noul record mondial al probei.

14 aug. 2022, 00:14

Presa internaţională a marcat, sâmbătă seară, performanţa reuşită de David Popovici la Campionatul European de la Roma, precizând că românul este un fenomen şi a făcut o cursă senzaţională.

Ce au scris AP, Marca, Gazzetta dello Sport, BBC şi L’Equipe despre Popovici:

AP

“Românul David Popovici, de 17 ani, a devenit cel mai tânăr înotător care doboară recordul mondial la 100 m liber, sâmbătă, bătând recordul stabilit în urmă cu peste 13 ani în acelaşi bazin”.

David Popovici a stabilit un nou record mondial în proba de 100 de metri liber și a cucerit aurul european. La 17 ani, a reușit să devină cel mai rapid înotător al tuturor timpurilor
Marca

“Fenomenul de 17 ani a şters recordul lui Cesar Cielo (46.91) cu 46.86, în finala de la Europene”

Gazzetta dello Sport

“Baby Fenomeno. Fenomenul român, care într-o lună va împlini 18 ani, a câştigat aurul la Europenele de la Roma în cursa regină şi a stabilit un nou record mondial”.

Bbc.com

“Seara nu va fi uitată şi pentru că Popovici a făcut o cursă senzaţională. La Roma, adolescentul a reuşit un timp mai bun cu 0.05 secunde faaţă de brazilianul Cesar Cielo care stabilea recordul mondial în 2009 în acelaşi bazin”.

Simona Halep revine în top 10 WTA, calificare spectaculoasă în finala de la Toronto
L’Equipe

“La doar 17 ani, David Popovici a confirmat toate aşteptările, dominând clar finala la 100 m liberm sâmbătă, la CE de la Roma, cu record mondial”.

Sportivul David Popovici a câştigat, sâmbătă, medalia de aur în proba de 100 m liber, la Campionatul European de nataţie pentru seniori, la Roma. El a stabilit noul record mondial al probei.

David Popovici, felicitat de fostul deţinător al recordului mondial

În 2009, brazilianul Cesar Cielo intra în posesia recordului mondial, fiind deposat de român, 13 ani mai târziu. Sportivul român David Popovici a fost felicitat pe Instagram de brazilianul Cesar Cielo, cel pe care l-a deposedat de recordul în proba de 100 m, performanţă atinsă sâmbătă seară, la Europenele de înot de la Roma.

Federaţia Europeană de Nataţie: Bun venit în universul lui Popovici / La câţi decibeli s-a ajuns în Foro Italico în momentul stabilirii recordului mondial

Federaţia Europeană de Nataţie (LEN) a marcat recordul mondial reuşit de David Popovici în proba de 100 m liber la CE de la Roma prin mai multe postări pe Twitter, în unul dintre mesaje chiar dezvăluind câţi decibeli a avut reacţia publicului la performanţa românului.

“Bun venit în universul lui Popovici. După ce a doborât recordul competiţiei şi recordul european în a doua zi a Campionatului European, David Popovici a doborât acum recordul mondial cu timpul 46.86, laa 100 m liber”, a notat LEN.

“Moment istoric la Roma! Timpul a încremenit când David Popovici a doborât recordul mondial în proba masculină de 100 m liber, cu timpul 46.86”, a mai scris forul continental.

“Zgomot ca  al unui avion care decolează? La 117,5 decibeli, Foro Italico a INNEBUNIT după ce l-aa văzut pe David Popovici doborând recordul mondial la 100 m liber”, a menţionat LEN.

Şi FINA a reacţionat cu o postare pe Twitter: INCREDIBIL Popovici stabileşte un nou record mondial!!! 100 m liber. 46.96”.