Bac 2013 Sesiunea din toamnă: A fost scos din sală după ce şi-a dat telefonul pe speaker în timpul examenului

Un elev din Brăila a fost prins copiind la examenul de bacalaureat, acesta fiind dat de gol de propriul telefon mobil, pe care l-a dat din greşeală pe speaker, chiar în timp ce reprezentanţii comisiei se aflau în sala de examen pentru susţinerea probei scrise la Limba şi literatura română.

28 aug. 2013, 06:03
Bac 2013 Sesiunea din toamnă: A fost scos din sală după ce şi-a dat telefonul pe speaker în timpul examenului

Candidatul în cauză venise pregătit să fraudeze examenul de bacalaureat, cu un sistem de transmitere a informaţiilor prin telefon şi o cască fără fir, dar din cauza emoţiilor, la puţin timp după începerea examenului, acesta a apăsat greşit butoanele telefonului, iar în liniştea sălii de examen s-a auzit vocea de la celălalt capăt al firului, care dicta rezolvarea subiectelor, potrivit Mediafax.

Inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, Iulian Danielescu, a declarat că incidentul s-a petrecut în centrul de examen organizat la Colegiul „Panait Istrati” şi este singurul de acest gen din această sesiune, în judeţul Brăila.

„Candidatul a fost eliminat pe loc din examen. Este foarte bine că membrii comisiei au fost vigilenţi. Este singurul caz de acest gen petrecut în Brăila”, a declarat profesorul Iulian Danielescu.

Examenul de bacalaureat a fost organizat în judeţul Brăila pentru 1.038 de candidaţi, care au fost înscrişi în patru centre de examen de la Colegiul „Murgoci”, Colegiul Tehnic „Panait Istrati”, Liceul Pedagogic „Perpessicius” şi Liceul „P.Cerna”.