BAC 2015: „Cu frica-n sân şi fiţuicile în sutien”. REZULTATE BACALAUREAT 2015 se anunţă luni

REZULTATE BAC 2015. Dacă la prima probă scrisă, de la limba şi literatura română, am văzut la ieşire şi candidaţi ţopăind de fericire, miercuri lucrurile au stat altfel, atât subiectele de la matematică, dar şi cele de la istorie fiind cu probleme. Vineri se dfă examen la proba la alegere, iar luni se anunţă REZULTATE BACALAUREAT 2015. 

RomaniaTV.net
02 iul. 2015, 07:11
BAC 2015: „Cu frica-n sân şi fiţuicile în sutien”. REZULTATE BACALAUREAT 2015 se anunţă luni

BACALAUREAT 2015. Comisiile de examen vor verifica, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă, ori în cazul în care există sesizări, verificarea se va face pentru înregistrările din toate sălile de examen din unitatea de învăţământ respectivă.

Dacă se constată existenţa unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, comisia de bacalaureat din centrul de examen va luat măsurile necesare, care pot merge până la eliminarea candidaţilor din examen.

BACALUAREAT 2015 LA CONSTANŢA

La Colegiul Tehnic de Marină „Al. I. Cuza”, primii candidaţi care au ieşit de la examenul de la proba obligatorie au povestit despre problemele întâmpinate. Pe una dintre eleve am surprins-o scoţându-şi din sutien un teanc de fiţuici. „Fată, m-a speriat aia când a zis că ne controlează în buzunare şi le-am băgat repede în sutien că doar nu era să mă controleze şi acolo!”. Moment în care dintr-o altă gaşcă am auzit altă remarcă: „La limba română am avut noroc de o comisie beton, da de data asta să fie al naibii dacă m-a lăsat să mişc stânga-dreapta. Trebuia să stăm înlemniţi în bănci ca momâile!”.

SUBIECTE GEOGRAFIE BACALAUREAT 2015. Elevii susţin ultima probă a examenului de maturitate

Într-un alt grup, în care se adunaseră toţi cei care au avut de susţinut proba la istorie, se vorbea despre subiectul III ca având un grad de dificultate ridicat, fiind vorba despre Evul Mediu. „Da’ care dracu’ sunt alea practici totalitariste? Comunismul? Socialismul?”, a venit repede întrebarea unei alte candidate supărate.

S-ar părea însă, că toţi auziseră de acel candidat care adormise pur şi simplu cu capul pe bancă şi fusese trezit de ştampila pe care trebuiau să o aplice membrii comisiei după sigilarea lucrărilor. „Cum naiba să faci aşa ceva băi, în timpul examenului? Ăsta chiar e de porc!”, remarca una dintre fete.

Tot nu se învaţă minte

Şi ca să fie tacâmul complet, tot la Colegiul Tehnic de Marină a fost surprins şi un candidat cu telefonul în buzunar, motiv pentru a fi eliminat din examen. Precizăm că aici susţin examenul 387 de candidaţi provenind din cinci unităţi de învăţământ, respectiv Liceul Tehno-logic Topraisar, Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie, Liceul Tehnologic de Cooperaţie Constanţa, Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin” şi liceul gazdă.

De asemenea, una dintre candidatele care ar fi trebuit să susţină probele în centrul de examen la Colegiul Tehnic „Tomis”, provenind de la Colegiul Agricol Poarta Albă, a avut parte de o comisie specială la spital, fiind internată ca suspectă de hepatită.

Cine corectează lucrările de la Bac

Lucrările scrise ale candidaţilor la bacalaureat vor fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, măsura fiind luată, prin ordin de ministru, cu puţin timp înainte de susţinerea probelor.

Astfel, potrivit ordinului ministrului Educaţiei din 23 iunie, publicat o zi mai târziu în Monitorul Oficial, în sesiunile examenului de bacalaureat din acest an, evaluarea iniţială a lucrărilor scrise ale candidaţilor dintr-un judeţ sau din municipiul Bucureşti se realizează în alt judeţ, care va fi stabilit de Comisia Naţională de Bacalaureat.

BAC 2015, TOPUL PERLELOR la ROMÂNĂ SCRIS. Elevii, răspunsuri halucinante: Ion o violează pe Ana pe după sobă

Transportul lucrărilor scrise dintr-un judeţ în cel desemnat şi aducerea lor înapoi, precum şi consemnarea în catalogul electronic a rezultatelor obţinute de candidaţi se fac în conformitate cu procedurile elaborate de Comisia Naţională de Bacalaureat.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.

Examenul naţional de bacalaureat se încheie mâine, cu proba la alegere a profilului şi specializării. Afişarea rezultatelor va avea loc marţi, 7 iulie, până la ora 12, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, între orele 12 -16. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.

CALENDAR BAC 2015 SESIUNEA AUGUST-SEPTEMBRIE

  • 13–17 iulie 2015 Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
  • 17-18 august 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 17-18 august 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 18-19 august 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
  • 20-21 august 2015 Evaluarea competenţelor digitale – proba D
  • 24 august 2015 Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă
  • 25 august 2015 Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă
  • 26 august 2015 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
  • 28 august 2015 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă
  • 31 august 2015 Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
  • 1-2 septembrie 2015 Rezolvarea contestaţiilor
  • 3 septembrie 2015 Afişarea rezultatelor finale

Citeşte şi: BACALAUREAT 2015 EDU.RO: Cât te costă dacă pici şi BAC 2015