BAC 2015. Zeci de elevi suspectaţi de FRAUDĂ riscă să fie ELIMINAŢI din examen

O anchetă privind o posibilă fraudă la Bacalaureat 2015 în Liceul Economic "Vasile Conta" din Târgu Neamţ a scos la iveală lucruri greu de crezut. Corpul de Control al Ministerului Educaţiei a vizionat casete, a considerat că nu se pune problema unei rețele din care să facă parte profesori, dar a observat alte nereguli, pe care le-a semnalat într-un raport şi care ar putea duce la eliminarea din examen a zeci de elevi.

RomaniaTV.net
14 iul. 2015, 13:01
BAC 2015. Zeci de elevi suspectaţi de FRAUDĂ riscă să fie ELIMINAŢI din examen

Comisia județeană a vizionat cele semnalate de corpul de control și a redus de la 74 la 63 numărul de posibile fraude sau tentative de fraudă, iar raportul comisiei va fi trimis către Minister, de unde se așteaptă propuneri şi indicații. De asemenea, o copie după raportul Comisiei judeţene a ajuns şi la Poliţie, întrucât este vorba despre acţiuni de natură penală şi ar putea fi nevoie să se acţioneze în consecință, scrie mesageraulneamt.ro.

În privința profesorilor supraveghetori, s-a făcut un alt raport, în care, în dreptul unora din ei, se consemnează „neglijență în îndeplinirea sarcinilor” ce le reveneau, lucru care ar fi permis ca unii elevi să facă… cam ce au vrut în sala de examen.

O anchetă similară se desfăşoară şi la Colegiul Național Ștefan cel Mare, însă raportul Corpului de Control nu a sosit încă la Comisia Județeană.