BAC 2020. Senator USR: „Dacă un elev are temperatură, va fi trimis acasă”

BAC 2020. Senatorul USR Vlad Alexandrescu spune că dacă un elev va avea febră în ziua examenului de bacalaureat, acesta va fi trimis acasă. De asemenea, senatorul susţine că şcolile sunt responsabile de felul în care vor organiza aceste examene. 

12 mai 2020, 10:57
BAC 2020. Senator USR: „Dacă un elev are temperatură, va fi trimis acasă”

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a anunţat că elevii care au temperatură în ziua examenului de bacalaureat nu vor fi lăsaţi să intre în şcoală.

„Dacă are temperatură, va fi trimis acasă. Vor fi tot felul de situaţii şi trebuie cumva să facem o formă de recuperare, o a doua şansă pentru examen. Şi în cadrul unui bacalaureat fără pandemie, se poate întâmpla ca un copil să fie bolnav, sau să aibă o situaţie în familie care îl împiedică să vină la examen. Nu se întâmplă doar acum. Dar ţinând cont de faptul că suntem într-o situaţie specială, ar trebui şi o sesiune de recuperare”, a spus Vlad Alexandrescu pentru DC NEWS.

Senatorul USR susţine că şcolile sunt responsabile de felul în care vor organiza aceste examene, în contextul în care există riscul ca după BAC elevii şi familiile acestora s-ar putea infecta cu coronavirus. 

„Școlile sunt responsabile de felul în care vor organiza aceste examene. E clar că nu se mai poate face cum se făcea până acum, adică un elev în fiecare bancă. Trebuie lăsate spații între bănci, trebuie monitorizată intrarea copiilor în școală, ieșirea lor din școală, pauze eventuale dintre probe, să nu se întâlnească la toalete sau pe coridor. Trebuie o disciplină foarte riguroasă”, a mai precizat Vlad Alexandrescu.

Citeşte şi Vlad Alexandrescu, despre criza de Euthyrox: „Sper ca autorităţile să nu ne mai vândă gogoşi”