BACALAUREAT 2012. 120 de elevi au fost eliminaţi la proba de română

Tentativele de fraudă la proba de luni a bacalaureatului (proba scrisă la limba şi literatura română) au dus la eliminarea din examen a 120 de elevi prinşi utilizând telefoane mobile sau alte materiale ajutătoare nepermise, anunţă Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

RomaniaTV.net
02 iul. 2012, 16:02
BACALAUREAT 2012. 120 de elevi au fost eliminaţi la proba de română

Cei mai multe cazuri de elevi eliminaţi s-au înregistrat în Bucureşti (18) şi în judeţele Dolj (13) şi Caraş-Severin (9), precizează sursa citată.

Potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului, cei eliminaţi au pierdut dreptul de a susţine bacalaureatul în următoarele două sesiuni.

CITEŞTE ŞI SUBIECTE BACALAUREAT 2012. Vezi BAREMUL DE CORECTARE LA ROMÂNĂ

Tot luni, nouă centre de examen au solicitat varianta de rezervă a subiectelor, ca urmare a unor situaţii specifice (întârzieri ale elevilor din motive obiective), mai spun reprezentanţii ministerului.

La proba scrisă de limba şi literatura română s-au prezentat 158.155 candidaţi din totalul de peste 172.000 de potenţiali participanţi.

Marţi, 3 iulie, elevii care provin de la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor susţine proba scrisă de limbă maternă.

Miercuri, 4 iulie, este programată proba obligatorie a profilului, iar ultima probă a examenului, cea scrisă la alegere a profilului şi specializării, va avea loc la vineri, 6 iulie

În 8 iulie vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.